Интернет реклама УБС

24.06.19

Форум «Україна і країни арабського світу - економічні аспекти та перспективи співпраці»

У четвер, 20 червня, в Києві відбувся перший Міжнародний форум «Україна і країни арабського світу - економічні аспекти та перспективи співпраці».
Головним організатором заходу виступила громадська організація «Асоціація українських і арабських бізнесменів і інвесторів» (АУАБІ) в особі її глави Мохаммада Саліма Алотті за підтримки Українського національного комітету Міжнародної Торгової Палати (ICC Ukraine).
Програма форуму складалася з двох частин, включаючи B2B сесії.
Головним гостем масштабного форуму став принц Саудівської Аравії Туркі аль-Сауд, якого щиро вітали учасники заходу, вважаючи присутність гостя такого рівня важливим сигналом поваги до України.
На початку вітальне слово взяв голова АУАБІ, який висловив подяку високим гостям, які приїхали спеціально на форум з різних арабських держав, а також представникам уряду України, дипломатам і бізнесменам.
Він підкреслив, що до створення асоціації його підштовхнула затребуваність сучасної платформи для суб'єктів бізнесу з обох сторін, висловивши надію на те, що вона зможе зіграти важливу роль в підвищенні товарообігу між Україною та арабським світом.
На закінчення президент АУАБІ Мохаммад Салім Алотті подякував головного спонсора форуму компанію «Агросем» та інформаційного партнера ІП-журнал «Україна по-арабськи» і всіх учасників форуму.
Далі президент Інституту стратегії Близького Сходу Самір Гаттас розповів про історію торгово-економічних відносин між Україною та арабськими країнами.
«На сьогоднішній день мова йде про ринки 22 арабських держав, загальне населення яких становить 400 млн осіб. Міцні економічні відносини з Україною тягнуться ще з часів СРСР. Саме фахівці з України зіграли важливу роль в економіці арабських держав, і брали участь в будівництві дамб, доріг, нафто- і газопроводів », - сказав Гаттас.
Уже зараз є чимало прикладів арабських інвестицій в Україну і широкого співробітництва, до якого прийшли компанія SALIC в агрокомплексі і ДП «Антонов» в авіабудуванні.
З промовою виступив також політик і співвласник корпорації «Індустріальний союз Донбасу» Сергій Тарута.
Він висловив надію, що влада і великий бізнес працюватимуть для створіння не переддефолтної, а процвітаючої економіки, яка приверне ще більше інвесторів з арабських країн, які відчувають захищеність своїх активів в Україні.
Також політик, посилаючись на звіт економістів, наголосив на важливості досягнення 10% зростання ВВП протягом найближчого декади.
Віце-президент Українського союзу підприємців Олександра Блавдзевич привітала всіх причетних до створення асоціації, а також зазначила зростаючий вплив неурядових організацій та об'єднань, які все частіше служать сполучною ланкою між іноземними інвесторами та Україною.
Було відзначено значення журналу «Україна по-арабськи - Економічний вісник», який вийшов разом з ICC Ukraine та за підтримки МЗС України, завдяки чому дипломатичні відомства і бізнесмени більшості арабських країн можуть дізнаватися про український бізнес і пріоритетних галузях. Про це розповів генеральний секретар ICC Ukraine Володимир Михайлов.
Він також зазначив, що найближчим часом ICC Ukraine буде реалізовувати проект зі співробітництва в медичній сфері, до участі в якому були запрошені арабські бізнесмени.
Директор офісу реформ Міністерства інфраструктури України Ірина Кошель розповіла про потенційних інвестиціях в інфраструктуру нашої держави. Багато арабських країн, в числі яких ОАЕ, Катар, Саудівська Аравія, демонструють активне зростання впровадження нових технологій. Тому досвід арабських колег може стати корисним для України.
В кінці першої частини заходу відбулася урочиста процедура підписання меморандумів. У їх числі підписання документа про співпрацю між «Асоціацією українських і арабських бізнесменів і інвесторів» та ВП-журналом «Україна по-арабськи».
У другій частині форуму відбулися бізнес зустрічі В2В, в ході яких ряд українських і арабських компаній обмінялися досвідом. В цей же день відбувся гала-концерт на честь високих гостей, які приїхали з арабських держав.


Немає коментарів:

Дописати коментар