Интернет реклама УБС

15.08.20

З’явились результати випробувань супутникового Інтернету Starlink Ілона Маска


Учасники програми закритого бета-тестування супутникового Інтернету компанії SpaceX опублікували на форумі Reddit перші результати випробувань швидкості передавання  даних із використанням наземних терміналів Starlink. Учасниками програми були жителі Сполучених Штатів Америки та південної частини Канади. Старт бета-тестувань був запланований на це літо. 

За даний час показники швидкості передавання даних виглядає наступним чином:

Швидкість завантаження — до 60,24 Мбіт/с;

Швидкість відвантаження — до 17,64 Мбіт/с;

Затримка — від 31 мс.

Ряд тестувань різними учасниками програми показує, що середнє значення затримки (пінга) становить 40-50 мс, а в гіршому разі - 94 мс. Як вказує ресурс FreeNews, для порівняння, один із найбільших американських супутникових провайдерів HughesNet забезпечував при запуску своєї супутникової інтернет-мережі швидкість завантаження даних — до 25 Мбіт/с, а відвантаження — до 3 Мбіт/с. Також затримка при передаванні складала до 500 мс. Джерело вказує, що на його фоні Starlink виділяється більш широкою зоною покриття. Варто зазначити, що супутниковий Інтернет компаніі SpaceX працює навіть у найбільш віддалених населених пунктах. 

Раніше компанія обіцяла, що повністю розгорнена мережа компактних інтернет-супутників Starlink зможе забезпечити швидкість передавання даних до 1Гб/с (120 Мбайт/с). Компанія поки не повідомила вартість наземного терміналу супутникового Інтернету і розмір щомісячної абонентської оплати, проте експерти прогнозують, що доступ до такого Інтернету обійдеться користувачеві у 100$ в місяць. 

Як повідомляє джерело, багато користувачів в темі публікації результатів перевірки швидкості Інтернету Starlink повідомили, що в даний момент вони платять провайдерам 150$ за інтернет в місяць, який забезпечує швидкість завантаження даних складає 10 Мбіт/с, а відвантаження — 1Мбіт/с

Христина Чорнописька 

Немає коментарів:

Дописати коментар