Интернет реклама УБС

20.02.21

Як створити комфорт і затишок в домі

Зовсім недавно я переїхав в нову квартиру.  Але очікуваної радості від переїзду не зазнав.  Міг до ночі сидіти в старій квартирі, працювати, відпочивати і надихатися.  Там було комфортно.

 Задумався, взагалі якісь дрібниці роблять будинок будинком?  І ось рецепти затишного будинку, який не проміняти на інший.

 Порада № 1

 З чого почати?  Може найняти дизайнера?  Але від цього квартира не стала б затишніше, тому що поняття "затишок" у кожного своє.  Це щось особисте.

 Я почав з простого - "А яка атмосфера в будинку мені взагалі потрібна?  Які б почуття я хотів відчувати в кожній з кімнат? "

 Не поспішайте викидати старі і купувати нові меблі.  У квартирі не стане комфортніше.  Задайте питання: чого ВИ хочете?  І для кожного приміщення виберете як мінімум три слова-символ , що описують атмосферу, яку бажаєте створити.

Порада№2: приділіть увагу світлу

 Ми ставимося до світла в будинку поверхнево: повісили люстру і в кращому випадку торшер поставили.  А світло - потужний створювач затишку, що робить атмосферу.

 Кожну зону в кімнаті виділяйте світлом, не допускайте темних кутів.  Поставте торшер біля крісла, в якому любите читати, повісьте бра над улюбленою картиною або фото, не забудьте про настільну лампу і люстру з м'яким світлом.  Ну і, звичайно, свічки - тепле і живе світло. 

 Кращий друг затишку - світлорегулятор: встановіть його на всі джерела освітлення для потрібної атмосфери.

Порада №3: не недооцінюйте важливість дивана

 Диван - цікава річ.  Він як сірий кардинал: начебто не основа інтер'єру, але впливає на все, що є в кімнаті.  Диван несе велике емоційне навантаження - це місце, де можна розслабитися і відпочити, поговорити з рідними і друзями, загорнувшись у плед подивитися ТВ-програми з другою половинкою.  До його вибору підходьте серйозно.

 "Ну, куплю який-небудь дешевий на перший час", - помилково вважав я.  Мій був незатишний і жорсткий, до того ж, швидко зламався.  Довелося відправитися на пошуки якісного і нового, щоб створити затишок у квартирі.

 Якість виражається в красі і зручності.  При виборі дивіться на акуратність швів, покриття, а головне, на наповнювач.  Ідеальне наповнення - пух з тонким прошарком поролону.

ЛППУ або латексний пінополіуретан - ідеальне рішення.  На відміну від простого поролону, бульбашки в якому лопаються від навантаження (від цього покриття прогинається і втрачає форму), латекс від експлуатації не страждає, а повертається кожен раз в початкове положення.  Це можна перевірити, посидівши на дивані.  Подивіться, як швидко він поверне форму. 

 Не скупіться на гідний диван - це ваш комфорт.

Порада №4: використовуйте м'які радості: пледи і подушки

 Плед частенько подорожує з кімнати в кімнату на мені.  Коли хочеться тепла, дістаю його з надр шафи.  Але він може зігрівати не тільки людей, а й дарувати тепло цілій кімнаті.

 Перекинуті через спинку крісла або підлокітник дивана пледи як би натякають, що в кімнаті живуть, нею користуються.  Кашемірові, вовняні, бавовняні, в клітку або смужку.  З ними будь-який інтер'єр буде більш домашнім і живим.

 А Подушки!  Зізнатися чесно, у мене була тільки одна.  Вона лежала на ліжку, накрита ковдрою, і виконувала одну функцію - переносила в світ снів.  Подушки здатні оновити та навіть змінити інтер'єр.  Розмістіть одну на кріслі і кілька на дивані, і кімната буде виглядати по новому!

 Але не все так просто.  Окрім краси, тут важлива і зручність.  Якщо члени сім'ї, друзі, гості, сідаючи, відсувають або прибирають подушки, то ні про який комфорт тут і мови не йде.  Яка шикарна не була б подушка, в першу чергу вона повинна запрошувати вас присісти.

 Ось пара порад:

 зверніть увагу на подушки з пуху - вони самі м'які;

 сумніваєтеся в розмірі подушки - зробіть похибку в більшу сторону;

 великі квадратні на дивани (35-50 см), прямокутні на крісла (30х40 або 40х65);

 колір подушки повинен збігатися як мінімум з трьома речами в інтер'єрі (фіранки, килим, шпалери і т.д.)

 Ось формула створення комфорту дивана = плед на спинці або підлокітнику + 2 однакові подушки по кутах + прямокутна подушка по центру.  

Порада №5: у будинку повинен бути свій аромат

 Перше, що помічають люди заходячи в будинок - його аромат.  Він залишається в пам'яті і створює перше враження.  Навряд чи буде затишно в квартирі з запахом вогкості або цвілі.

 Це не означає, що потрібно скупити купу ароматизаторів і розпорошити там, де неприємно пахне.  Суть в тому, що слід створити базовий аромат, який завжди в квартирі - його відчуваєш, як тільки заходиш з вулиці додому.

 Можна використовувати наступне:

 ароматична суміш

 Зручні в застосуванні саше.  Саше- невеликі подушечки або мішечки, заповнені натуральними матеріалами: пелюстками, гілочками, травами, спеціями.

 Такі мішечки розставляють по всій квартирі, і обов'язково в передпокої, щоб приємний аромат зустрічав після важкого робочого дня.

 ароматичні свічки

 Залежно від сезону або нашого настрою можемо міняти запахи будинку, використовуючи арома-свічки.  Вони оживляють будь-яку кімнату і доречні практично скрізь, крім обіднього столу - там місце запаху смачної їжі.

 Будьте обережні.  Від свічок з дешевих і неякісних матеріалів, отримаєте не розслаблення, а головний біль.  Вибирайте з соєвого або кокосового воску з натуральними компонентами.

 Порада№6: використовувати рослини

 Чи помічали, як перетворюється кімната, коли в ній стоїть гарний букет?  Якось відразу свіжо, радісно, ​​затишно.  Але такі перетворення в інтер'єрі у більшості трапляються у свята, коли квіти в якості подарунка перекочовують в будинок.

 Краше живі квіти.  Вони підбадьорюють кімнату і створюють свіжий аромат.  Тому я прийняв собі за правило тримати у себе їх вдома цілий рік.  Ніхто не говорить, що потрібно скуповувати величезні подарункові букети.  Пара тюльпанів, півоній або звичайних ромашок - і кімната стає затишніше.

 Ще один варіант - кімнатні рослини.  З ними такий домашній і доглянутий вигляд у кімнат.  Вибирайте симпатичні і запашні рослини: жасмин, нарцис, амариліс, герань, цитрусові.

Порада№7: вкласти частинку себе

 Ось уявіть, після довгого ремонту ви заходите в квартиру.  Будинок не впізнати, все стильно і по-новому.  Ходите по квартирі немов по музею, розглядаючи кожну деталь.  Сідаєте на шикарний і м'який диван і дивитеся навколо.  Все ніби красиво, але вам незатишно.  А все тому, що залишилося додати себе.

 Фотографії, картини, книги, пам'ятні речі розповідають нашу історію.  При грамотній розстановці цих предметів, виходить живий будинок, що оповідає про господаря.

 Робимо будинок своїм через:

 книги

 Це те, що ми любимо і чим захоплюємося.  Через книги ми здатні розповісти про наші захоплення, навіть не називаючи їх.  Тому не потрібно прибирати їх в коробки і зберігати в коморі.

 Можна скласти стопки книг на підлозі.  Можна розташувати на полицях, розбавивши їх свічками, фігурками, фотографіями.

 фото

 Я люблю живі, випадкові знімки.  Вони точно передають наші емоції і стан в момент минулого.  Саме такі фото варто зберігати не на смартфоні, а на стінах в квартирі.  Як це зробити, читайте тут

 Роздрукуйте, повісьте або поставте на будь-яке місце в кімнаті.  Наповніть її емоціями.

 Картини і малюнки

 Ви оточуєте себе творчістю, яке надихає.

 Повісьте картини на стіну або просто поставте на стіл, камінну полицю, притулите до стіни для створення атмосфери безтурботності.

 Порада№8: додайте блиску

 Нещодавно мені розкрилася магія декоративних дзеркал.  Крокуючи в IKEA між шоу-румами, я звернув увагу на одну вітальню.  Вона була повітряна, свіжа і світла.  І все через декоративні дзеркала в незвичайних рамах.  Вони так примножували відбите в них світло люстр, що кімната ставала дуже жвавою.  Розсіяне світло висвітлювало темні куточки простору і вийшло дуже затишно.

 Розумієте, до чого я?  Дзеркала не зашкодять.  Повісьте їх на стіну замість картини, поставте над каміном або поруч з якимось предметом меблів, розташуйте між парою вікон, над диваном, над будь-полицею або туалетним столиком.

 Порада№9 камін!

 Якщо в будинку камін, то 50% плану по створенню затишку виконано!  Тому що вогонь - це тепло, спокій, умиротворення, комфорт.  Альтернатива - електричний камін: дрова підкидати не треба, обпектися неможливо, тепло є.  Загалом, якщо є можливість придбати цю чарівну річ - не роздумуйте!

Додатково: 

 Важливий елемент затишної спальні - стіни, оброблені тканинними панелями на товстій підкладці.  Вони виглядають по-справжньому розкішно і забезпечують додаткову звукоізоляцію.

 Заведіть «зимовий» і «літній» комплекти штор і декоративних наволочок для диванних подушок.  Напередодні зими змініть штори.  Яскрава бавовна і шовк взимку недоречні.  Мій вибір - шерсть і оксамит зігріваючих квітів.

 Постарайтеся виділити місце для пральні та гардеробу.  Інакше одяг і побутові прилади неминуче проникнуть в вітальню.

 Позбавляйтесь від негарних предметів!  Навіть якщо це подарунки близьких, і ви не можете їх викинути, ховайте.

 Вибираючи дивани та крісла, віддавайте перевагу найглибшим.  Потім згадайте нас добрим словом.

 І останнє.  У будинку повинна бути ідеально працююча сантехніка і ідеальна чистота.  Без них затишку не буде!

 Ці пункти допомогли мені наблизити квартиру до затишного ідеалу.  Але є ще важлива деталь - затишок в домі створюють його люди.

 Ваш затишок - це ви самі і ті емоції, які ви привносите.  Позитивні або негативні, вони заряджають кожен куточок.

 І ось ідеальна формула затишку: душевні посиденьки з рідними і друзями + любов і ви ніколи не проміняєте ваш будинок на інший.

Олена Перетятко



Немає коментарів:

Дописати коментар