Интернет реклама УБС

28.09.21

Похолодало: топ-7 порад як не захворіти в осінній період


В осінній період все частіше можна почути чхання і кашель людей на вулиці, в транспорті, в приміщеннях... Стає прохолодніше, а значить сезон застуд не за горами. За словами лікарів, один з найнебезпечніших видів холоду не сильний, а легкий: непомітний протяг або потоки освіжаючого повітря з кондиціонера. Далі добірка простих, але дієвих порад, як не захворіти в «сопливий» сезон.

Часто мийте руки

У період епідемій важливо часто мити руки. На них ми переносимо велику кількість мікроорганізмів, в тому числі хвороботворних. Наприклад, такі поверхні, як дверні ручки, стільниці, навіть ваше кермо, покриті тоннами мікробів.  Мийте руки щоразу, коли ви приходите додому, перед кожним прийомом їжі, після дотику до громадських поверхонь і обов’язково після потискування їх людям. 

Правильно харчуйтеся. 

Вірусам не все одно, що ми їмо. Доведено, що якщо людина полюбляє солодке, то більш схильна до нападу патогенних мікроорганізмів. Сахароза є живильною речовиною для безлічі жителів мікросвіту. А ось їжу, що містить білки, віруси не люблять: м'ясо, курку, рибу, квасоля, горох. Віруси також не переносять, коли «хазяїн» їсть залізовмісну їжу (м'ясо, гречку, гранати та інше).

Більше гуляйте. 

Свіже повітря прекрасно загартовує наш організм, але одягатися теж варто по погоді, щоб не переохолоджуватися і не перегріватися. Корисно і в житло пускати свіже повітря, регулярно провітрюючи кімнати, особливо перед сном.

Займайтеся фізичними вправами.

Регулярні фізичні вправи корисні для організму. Вони зменшують стрес і прискорюють циркуляцію лімфи. Лімфа містить білі кров'яні клітини, які є ключовими засобами боротьби з інфекцією в організмі. Помічено, що спортивні люди хворіють набагато рідше.

Отримуйте якомога більше позитивних емоцій. 

Віруси люблять сльози, а стреси блискавично пригнічують імунітет. Варто тільки почати хвилюватися, образитися або посваритися з кимось, чекайте нападу вірусу. Натомість посмішка - навпаки, зміцнює наш організм. Постарайтеся в цілях власної безпеки тримати свій емоційний стан під контролем, привчайте себе більше посміхатися і радіти навіть дрібницям.

Приймайте вітаміни. 

Вітамінно-мінеральні комплекси підтримають всі системи організму в період імунодефіциту. Багато вітаміни є антиоксидантами, а також зміцнюють судинні стінки. Це надзвичайно корисна властивість в протистоянні вірусам.

Більше спіть

Здоровий сон життєво важливий для боротьби з почуттям повільності і підтримки загального захисту тіла від найрізноманітніших недуг. Лікарі недаремно кажуть, що кожна людина повинна спати близько 8-ми годин. За цей час організм встигає відпочити і набратися сил для відбиття мікробних і вірусних атак, яким він піддається кожен день. 

Руслана Сторожук

Немає коментарів:

Дописати коментар