Интернет реклама УБС

28.09.21

COVID-сертифікати що це таке? Як їх отримати? Та чи будуть їх перевіряти?

Зараз вся  Україна увійшла в жовту карантину зону , тому зараз діють нові обмеження , як наприклад навчальні заклади працюють ,якщо  80% мають хоча би одну дозу щеплення. Але зараз всіх цікавить , чи будуть у вакцинованих більше можливостей чим у невакцинованих ,як діє в Європі.

    COVID-сертифікат це документ у Дії, який підтверджує статус вакцинованої особи ,я а саме після двох доз вакцини. Сертифікат можна буде отримати в декілька кліків. В оновленій версії застосунку потрібно натиснути "Послуги", вибрати пункт "COVID-сертифікати" і натиснути “Отримати сертифікат”. Далі Дія.Підписом (хоча це називається підпис, але насправді потрібно просканувати обличчя за допомогою камери для звірки з фото, що зберігається в демографічному реєстрі.), який можна створити одразу ж. необхідно підписати запит на передання даних з Електронної системи охорони здоров’я до Дії.

    Як запевняють в МОЗ, ЄС офіційно визнав українські COVID-сертифікати в застосунку Дія. Водночас Україна визнає сертифікати країн-членів ЄС та інших країн, що приєдналися до ініціативи Digital COVID Certificate.

    Також,зараз на порталі "Дія" відтепер можливо згенерувати COVID-сертифікат у PDF і роздрукувати його.

    Сертифікат треба замовити у розділі "Послуги". Як тільки він буде готовий, на електронну пошту надійде сповіщення. Завантажити сертифікат можна у розділі "Послуги" – "Замовлені документи".    

    Жовті і зелені COVID-сертифікати

    COVID-сертифікати поділяються на «жовті» та «зелені». Жовтий колір означає одну дозу щеплення і діє 120 днів. А зелений колір ,що людина отримала дві дози щеплення і діє 365 днів.

    Такий сертифікат знадобиться у "жовтій" зоні епідемічної небезпеки. Внутрішні COVID-сертифікати (і "жовті", і "зелені") допоможуть бізнесу продовжити працювати, а людям — відвідувати масові заходи, ходити в спортзал тощо.

    Чи потрібно буде їх пред’являти ,що відвідувати людні місця?

    Поки ,що таких правил немає. Кардинально змінюються правила, якщо в Україні введуть червону зону. За прогнозами, це може статися не раніше листопада.

За правилами червоної зони, в Україні закривають все - торгові центри, кафе, ресторани, кінотеатри, ринки, фітнес-зали, скасовують концерти. Працюють лише продуктові магазини, аптеки, заправки.

    Ось цих обмежень червоного рівня не буде, якщо у всіх учасників (відвідувачів, працівників та організаторів) буде "зелений" ковід-сертифікат.

Тобто навіть у червоній зоні у ресторан чи кінотеатр мають пропускати відвідувачів, якщо вони і персонал повністю вакциновані.

    У МОЗ кажуть, що для цього достатньо буде пред'явити телефон з електронним ковід-сертифікатом або мати паперове свідоцтво про вакцинацію.

    Але мережа «Планети Кіно»,повідомила на свої сторінці , що для відвідування кінотеатру ,потрібно мати з собою:

    сертифікату про повну вакцинацію;

– введення 1-ї дози вакцини;

– довідки про одужання від COVID-19;

– ПЛР-тесту;

– експрес-тесту;

– довідки про наявність антитіл до COVID-19.

    «Вірус знову працює під прикриттям, тому ми просимо заповнити форму до сеансу для підтвердження наявності якогось з наступних документів:

– сертифікату про повну вакцинацію;

– введення 1-ї дози вакцини;

– довідки про одужання від COVID-19;

– ПЛР-тесту;

– експрес-тесту;

– довідки про наявність антитіл до COVID-19.

Планета Кіно дбає про твою безпеку, тому вакцинувала співробітників. Ми не відміняємо сеанси і не застосовуємо обмеження місць, та щоб наші зусилля не були марними, будь ласка, заповни форму до сеансу.»

    Але поки ,що це єдина компанія ,яка оголосила такі правили.

    Як відомо в Європі, така практика з COVID-сертифікати вже діє,наприклад в Швейцарії можна відвідувати ресторан за наявності COVID-сертифіката,в Австрії  діє суворе правило 3G для всіх барів, спортзалів, ресторанів та інших закритих приміщень, яке вимагає, щоб люди були вакциновані, недавно вилікувалися від вірусу або здали негативний тест для входу. В Литві люди без COVID-сертифіката не можуть піти в магазин з товарами не першої необхідності, в торгові центри, на ринки, якщо їхня площа перевищує 1500 квадратних метрів, в кафе та ресторани всередині. Також вони не зможуть користуватися послугами салонів краси, ходити в спортклуби, на заходи за участю понад 500 людей.


Ксенія Дахно


Немає коментарів:

Дописати коментар