Интернет реклама УБС

22.10.21

(Не)типові музеї

Музей. Що одразу згадується в голові? Дайте-но вгадаю – просторі і трішки холодні кімнати з картинами, експонатами та пам’ятками. Принаймні, таке спадає на думку більшості. Проте світ не стоїть на місці, розвивається і разом з ним змінюються музеї. Пропонуємо Вам список найдивовижніших (а може й надивніших) нетипових музеїв світу. Гайда обирати який відвідати наступного разу!

Музей брехні, Німеччина

Так, так. Навіть брехня має свій музей. Цікавий він тим, що вводить в оману починаючи будівлею: старий замок, який побудували у наші часи. При вході пригощають тістечками, що правда вони з пластика, а чарівне зілля насправді - чай. Всередині на Вас чекає 10 кімнат з “унікальними” експонатами: старовинне радіо з Титаніка, килим-літак Аладдіна або ж відрізане вухо Ван Гога. Почуєте багацько нереальних історій від директора музею. Навіть таку, що власницею багатьох експонатів була правнучка знаменитого барона Мюнхгаузена Емма фон Гогенбюсс. Звісно, все це присвячено брехні. Тож не поспішайте вірити.

Музей поганого мистецтва, США

Якщо Вам ніколи не вдавалося малювати, як всесвітньовідомі художники – не розчаровуйтеся. У Сполучених штатах Америки існує музей поганого мистецтва, де представлено понад 600 картин. Щомісяця відбираються найгірші картини серед усіх заявок. Цікавою є історія створення музею: антиквар Скотт Вілсон знайшов картину в сміттєвому бакові, на якій літня жінка танцює в полі з квітами і червоним кріслом. Саме ця картина стала першою картиною в музеї. Метою музею є підтримка художників, які засмучені своїми невдачами в творчому процесі. І це дарма, оскільки чимало туристів вважають їх гарними та унікальними.

Музей людського тіла, Нідерланди

Неподалік Амстердама існує цікавий музей Corpus, що присвячений людському тілу. Тут буде цікаво не лише дітям, але й дорослим. Тому, що екскурсія відбується всередині 35-метрвого експонату людського тіла і починається з колін закінчуючи в головному мозку. Уявіть тільки, можна побачити роботу нашого організму з середини і краще зрозуміти як усе влаштовано! А ще екскурсія супроводжується звуками.

Підводний музей, Мексика

Наче місць на землі ще не бракує, але вже є музеї під водою на глибині 10 метрів. Знаходиться музей у місті Канкун. Першочергово створювали його для того, щоб відновити тут флору і фауну моря. Тому на мілководді скульптор Джейсон Тейлор придумав встановити стійкі скульптури із спеціального матеріалу і проводити екскурсії з професійними гідами. Це музей в який можна зануритися з головою у повному розумінні!

Музей флуоресцентного мистецтва «Electric Ladyland», Нідерланди

Амстердам справді дивує своїми музеями. Цей розташований у підвалі галереї. Спершу, коли заходиш бачиш сірі камені найрізноманітніших порід. Лиш під спеціальним освітленням кожен камінь вкривається яскравими кольорами створюючи шалені витвори мистецтва. Неонова тусовка, яка точно розфарбовує будь-який, на перший погляд, сірий день.

Національний музей повітроплавання і астронавтики, США

Не дивно, що це один з найпопулярніших музеїв світу. А все тому, що тут можна уявити себе пілотом і спробувати сили на симуляторі польотів військових літаків. Або ж у форматі 3D у швидкісному режимі спостерігати, як старіє Всесвіт. Та що тут тільки не можна робити! Навіть за допомогою віртуальної реальності вирушити у космос чи дослідити поверхню Сонця. Поціновувачі космосу, певно, проводять тут не одну годину. Тим паче, що вхід вільний.

Китайський музей науки і техніки, Китай

Це точно нетиповий музей науки з експонатами та табличкою з описом. Відвідавши цей музей можна захопитися наукою навіть тому, хто раніше не цікавився цим. Пограти на арфі з інфрачервоними променями замість струн, сісти на стілець-сканер та дізнатися рівень викривлення власного хребта або ж взагалі зробити МРТ другові! А ще у них є аж чотири високотехнологічних кінотеатрів в яких можна відчувати погодні умови, смаки та запахи.

Музей дизайну Купер-Х’юїт, США

Дизайн з переміщенням у часі – певно так можна описати цей музей. За допомогою спеціальної ручки можна спробувати себе в ролі справжнього дизайнера. А щоб переміститися у часі потрібно вибрати зразок обробки стін певної епохи і перед Вами з’явиться повний інтер’єр того часу.


Ангеліна Вовк





Немає коментарів:

Дописати коментар