Интернет реклама УБС

07.11.21

Яку допомогу можуть отримати безхатні люди?


Це питання є актуальним завжди,адже є люди ,які опинилися в складних життєвих умовах  та потребують допомоги. А в зимовий період вони потерпають, ще більше. Тому ми вирішили дізнатися на яку допомогу, може розраховувати безхатьки.

Як повідомляє «Радіо Свобода»: «Центр обліку безпритульних осіб у Києві взяв на облік 280 безхатченків із початку 2020 року. Йдеться лише про реєстрацію тих безпритульних, хто особисто звертається по допомогу, повідомив Департамент соціальної політики виконавчого органу КМДА на запит Радіо Свобода». Це питання є дійсно хвилюючим та важливим ,тому ми вирішили дізнатися про допомогу для цих людей.

Соціальний захист

Для безпритульних створенні спеціальні заклади ,що надають допомогу. Будинок соціального піклування з відділенням нічного перебування та соціального готелю, що організовує тимчасове проживання осіб, які опинились в екстремальній ситуації та потребують психологічної, соціальної, медичної та побутової допомоги. Також це Київський міський центр комплексного обслуговування бездомних осіб, що сприяє поверненню безхатченків до самостійного життя. Крім того, це вищезгаданий Центр обліку безпритульних осіб. Він реєструє, надає реєстрацію місця проживання, допомагає відновлювати документи.

А також починаючи з зимового періоду буде відбуватися соціальне патрулювання бригади,які зможуть допомогти безпритульному в складній ситуації. В цю бригаду будуть входити водій, соціальний працівник та кухар.

Пункти обігріву

З настанням холодів- це питання  стає ще більш  актуальним  для допомоги людей ,які опинилися в складних життєвих умовах та не мають власного житла. Зимовий час – для них є найважчим .Адже є можливість обмороження,що може призвести до загибелі. Тому міська влада робить все можливе для зменшення таких випадків.В кожному районі представлені пункти обігріву,в яких людина зможе зігрітися,отримати першу медичну допомогу та випити чогось гарячого.

Інформацію про знаходження та місце розташування можна знайти на «Офіційному порталі Києва» , варто зазначити ,що деякі пункти обігріву працюють цілодобово.

ЩО РОБИТИ, ЯКЩО БАЧИТЕ НА ВУЛИЦІ БЕЗПРИТУЛЬНОГО?

Запропонуйте їжу або чай. 

Поділіться теплим одягом, взуттям та ковдрою. Вони допоможуть зігрітись вночі.

Якщо ви бачите людину, яка потребує лікарської допомоги, викличіть швидку та, за можливістю, дочекайтесь її приїзду.

Дізнайтесь чи є у вашому місті хостел чи їдальня для безпритульних. Напишіть на листку паперу як дістатись туди, та передайте людині.

Поспілкуйтесь з людиною та допоможіть їй звернутись до фонду, який надає психологічну, медичну, юридичну або матеріальну допомогу безпритульним. Найчастіше люди не знають куди звернутись по допомогу або не мають коштів, щоб доїхати до іншого кінця міста, де знаходиться офіс фонду.

ЩО РОБИТИ, ЩОБ ВИРІШИТИ ЦЮ ПРОБЛЕМУ?

— Якщо ви небайдужі до потреб безпритульних людей, запропонуйте свою допомогу профільному ФОНДУ, який ними опікується.

— Чому саме фонду, а не потребуючій людині? Фонди добре розуміють специфіку роботи з безхатьками та працюють над тим, аби вирішити проблему системно. Завдяки вашій підтримці вони зможуть допомагати більшій кількості людей.

Ксенія Дахно

Немає коментарів:

Дописати коментар