Интернет реклама УБС

06.12.21

Презентація книг Павла Жебрівського

В Українському кризовому медіацентрі УКМЦ відбулося представлення двох нових книг Павла Жебрівського – “Роздуми” та “Погляд на національну ідею”. Павло Жебрівський в свій час обирався народним депутатом України, був головою військово-цивільної адміністрації Донецької області, зараз є президент ВЦС Бойове Братерство України, голова політичної партії "Республіканська платформа", учасник бойових дій на Сході нашої Держави. 

30 листопада напередодні 30-ої річниці Референдуму про визнання Незалежності Украі‌ни, Павло Жебрівський презентував у 2-х книгах свій погляд на перспективи України, на національну ідею, відповідального громадянина, політичну націю, ціннісну парадигму творення Української держави та свій план перемоги і миру. 

Після 20 років політичних змагань, війни, праці в ГПУ, ВЦА  сформувалось авторське поле наративів – кредо, три виклики, план перемог і миру,  філософія цінностей, національна ідея, шлях від мужнього воїна до відповідального громадянина, політична нація, цивілізаційне лідерство. Аби це все здійснити, ми мусимо відповісти собі на ряд запитань: Яка роль українського духу, культури, просвіти, служіння у формуванні громадянина? Звідки постане справжня національна шляхетна еліта? Що стане гарантом незворотності нового поступу? Навколо якої ІДЕЇ згуртується українська політична нація, аби збудувати успішну державу?

Ці книги про те, що ми, українці, в сучасному контексті повинні насамперед відстояти власну волю та гідність.

Українець народжений, щоб стати ЩАСЛИВИМ. Це  ідея автора щодо цієї спільної справи. Вона може стати нашою національною Ідеєю. Павло Жебрівський виклав власні погляди у своїх двох нових книгах – «РОЗДУМИ» та «ПОГЛЯД НА НАЦІОНАЛЬНУ ІДЕЮ». Це спроба відповіді на важливі запитання. Згадав і свою першу книгу про реформи «Жити по-людськи», про війну, про побратимів і про трирічне головування у Донецькій військово-цивільній адміністрації.

Ці книги – його думки і бачення того, як нам творити свій незалежний та вільний український Світ. Без огляду на Схід і Захід. Без обмежень і вказівок.   

Імітація справедливості, імітація безпеки, імітація гідності, імітація любові до України не дали закласти міцні підвалини української державності. Яскраві «декорації» замінили необхідні інститути та структури державності. Та війна за незалежність зірвала «маски» з багатьох облуд і довела, що цінності – це те, за що готові вмирати люди. Україна стала усвідомленою цінністю для більшості українців. Ба більше, до багатьох прийшло розуміння, що справжня незалежність будується на цінностях. 

Якою має бути українська політична еліта? На чому має базуватись наше українство? Хто візьме відповідальність за доленосні для країни рішення? Навколо якої ІДЕЇ згуртується українська політична нація, аби збудувати успішну державу?

Вольності, можливості, заможність, гідність і демократія, здобуті одного разу, завжди потребують пильності та захисту. Україна вже довела, що може нагадати Європі та світу про це. Як? Відстоявши власну волю і гідність.

Кожен українець народжений, щоб стати ЩАСЛИВИМ у цьому світі, реалізувавши свій потенціал та зробивши внесок у розбудову сильної, міцної, вільної, незалежної та заможної Української держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар