Интернет реклама УБС

12.02.14

Розширення охоронюваних за рахунок держави осіб

Держдума РФ прийняла в першому читанні поправки в закон про держохорону, що розширюють перелік осіб, яким така охорона може бути надана.

Зараз закону встановлено обмежений перелік осіб, які перебувають під держохороною, в їх число, крім президента, входять прем'єр-міністр, генпрокурор, керівник Слідчого комітету, голови обох палат парламенту, голови Конституційного, Верховного та Вищого арбітражного судів.

Також за рішенням президента Росії держохорона може бути надана іншим особам, що заміщає державні посади РФ.

Автори законопроекту пропонують нову редакцію, згідно з якою за рішенням президента держохорона може бути надана членам парламенту, федеральним держслужбовцям та іншим особам, зокрема, предстоятелю РПЦ.

Поправки також дозволяють співробітникам ФСО припиняти або тимчасово обмежувати використання земельних ділянок і водних об'єктів при проведенні охоронних заходів.
За ФСО також передбачається на рівні закону закріпити право вносити до органів держвлади і місцевого самоврядування, організації та громадські об'єднання обов'язкові для виконання подання про усунення причин і умов, що породжують загрозу безпеки об'єктів держохорони.

Передбачається, що такі причини та умови будуть усуватися негайно, про що протягом місяця з дня внесення подання має бути повідомлено посадовій особі держохорони. Конкретний порядок внесення таких подань і відповідні повноваження посадових осіб ФСO встановить директор спецслужби.

Крім того, співробітники ФСО, згідно з текстом документа, стежитимуть за забезпеченням охоронюваних осіб харчуванням і відповідати за перевірку санітарно -епідеміологічної обстановки на об'єктах, що охороняються, а також у разі потреби для виконання службових завдань зможуть отримати право приймати у користування транспортні засоби та інше майно організацій і фізичних осіб.

У Кодекс про адміністративні правопорушення вносяться поправки, за якими непокора законному розпорядженню або вимозі співробітника органів держохорони у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків щодо здійснення державної охорони і (або) підтримці громадського порядку, а також перешкоджання виконанню ним службових обов'язків тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від 500 до однієї тисячі рублів або адміністративний арешт на строк до 15 діб. Для посадових осіб передбачені штрафи у розмірі від однієї до трьох тисяч рублів; для юридичних - від 10 до 15 тисяч рублів.

Підготував Олександр Майстренко

Немає коментарів:

Дописати коментар