Интернет реклама УБС

30.04.14

Зневага до потреб дитини

Нехтування основними потребами дитини полягає в небажанні чи нездатності батьків або осіб, які їх замінюють, задовольняти основні потреби дитини, необхідні для розвитку фізичних, емоційних і інтелектуальних здібностей.

Форми зневаги основними потребами дитини :

-   залишення дитини без догляду;
- відсутність належної уваги, опіки, захисту (бездоглядність ) ;
- ненадання дитині медичної допомоги;
- ненадання дитині кишенькових грошей, навіть і мізерних,не те що достатніх;

Ознаки зневаги основними потребами дитини: недостатня для його віку вага і зріст; відсутність хоча б копійки в кишені;  жебрацтво; поїздки на транспорті "зайцем", а то й постійна ходьба пішки; хворобливий потяг до їжі; санітарно-гігієнічна занедбаність; підвищена стомлюваність, апатичність; затримка у розвитку: моторного, мовленнєвого, інтелектуального, соціального, поведінкового компонентів; неспокій, знижений емоційний фон, сльозливість, мовчазність, схильність до самотності.

Найбільш часто нехтування основними потребами дитини спостерігається в сім'ях, які ведуть асоціальний спосіб життя. 
Ігнорування безпечного оточення дитини може виявитися смертельним для нього. За даними Міністерства охорони здоров'я, 70 % нещасних випадків, травм та отруєнь дітей у віці від 0 до 14 років відбувається через недогляд і через неуважність батьків або інших близьких людей.

Нехтування основними потребами дитини призводить до того, що дитинство з періоду радісного, безтурботного, повного любові і уваги з боку дорослих, перетворюється на безрадісне існування, коли дитина страждає від холоду, недоїдання, хвороб. Нехтування основними потребами дитини часто поєднується з фізичним і психічним насильством. Діти, позбавлені любові і турботи батьків, готові полюбити і довіритися будь-якому дорослому, який виявить до них хоч трохи уваги. 

Ольга Вялих

Немає коментарів:

Дописати коментар