Интернет реклама УБС

17.01.15

Бортничі відрізані від нормальної води

    Ось уже майже тиждень Бортничі відрізані від нормальної води. Затихли вулиці, дитячі голоси не звучать у садочках ... Тільки зрідка самотні чоловічі фігури снують від будинку до будинку з відрами води. 8000 жителів відрізано від води. Ось він, початок техногенних катастроф. Коли цивілізація сама себе знищує. Так вже вийшло я живу тут і люблю Бортничі. Тут поруч і лема і заливні луки, мальовничі місця для життя і відпочинку. Але прославилися вони, на жаль, станцією аерації і тепер ось аварією з водою.
      Маючи можливість поспілкуватися близько водовозки, люди розпускають чутки що хтось займається шкідництвом, що у воду що щось підсипали ... Інша частина громадян миється по колишньому - з під крана і вперто не ходить за водою, що поставляється водовозкою. Кажуть ну помилася і мені нічого, решту, мовляв, прокипячу. Половина під'їзду насилу відходять від ЖКТ інфекції, в основному це люди похилого віку і діти. Але далеко не всі звернулися в лікарню. Кишкова паличка справа не жартівлива. Однак багато поставилися до цього халатно, посилаючись на свята або не свіжі продукти.
Сусідка по під'їзду, взагалі вирішила купувати тільки питну воду, а решту кип'ятити, тим більше говорить весь час проводить на роботі. Давайте подивимося правді в очі і вирішимо що робити.
  Ми звернулися до експертів з цього питання. Щоб відкинути емоції і мати факти, а також зрозуміти що робити в цій не простій ситуації. Час безтурботного підходу до води скінчилося. Тому саме час звернутися до технарів, і до людей які мають великий досвід роботи в сфері очищення води.
Причини аварії ...
    Водопровідна вода в Бортничах Дарницького району забруднилася, саме, з кількох причин. Про це повідомив нам експерт - голова наглядової ради ТОВ "Альянс-Інжиніринг" Трушенко Ігор Миколайович.
-У Першу чергу треба встановити, де був витік, тому що там явно підмішані каналізаційні води до водопостачання. Це могло статися в багатьох місцях ", - сказав Трушенко.
     За словами експерта, попадання каналізаційних вод сталося через те, що в певному місці проржавіли труби. Друга причина - що в якомусь будинку, до речі, на Бортничах величезний приватний сектор, відбулося підмішування через потрапляння каналізаційних вод в артезіанську свердловину.
   Люди переживають, що проблема затягнеться, поки будуть шукати винного.
  - Вихід є - треба перевіряти всі технічні моменти! Якщо це артезіанська свердловина, то це водоканал. Якщо труби проржавіли, то хоч вони і знаходяться у власності міста, але все одно їх використовує водоканал. Так що думаю, вина ляже саме на них - зазначив Ігор Миколайович Трушенко.
 Що робити?
    За словами експерта Ігоря Трушенко, щоб поліпшити якість питної води можна вжити наступних заходів
1. Прикласти централізовану каналізаційну мережу в приватному секторі.
2. Замінити старі каналізаційні труби на нові.
3. На свердловинах або в будинках поставити системи ультрафіолетового знезараження води, як це роблять на заході.
Системи ультрафіолетового знезараження води - найдешевший, нешкідливий і екологічний спосіб дезінфекції. При цьому не змінюється хімічний склад води і в воду не вводяться сторонні хімічні елементи.
Вріз: Поради постраждалим: Якщо з- під крана тече сильно хлорована вода, краще її не кип'ятити, а відстояти у відкритому вигляді 6-7 годин. Газ хлор випарується, а важкі метали осядуть на дно. Потім обережно злити 3 чверті верхньої води і нею користуватися. Не тримайте відстояну воду більше доби - там заводяться бактерії.
   Пора задуматися про те, що ми п'ємо, як ставимося до свого здоров'я, до до якості води, яку ми п'ємо! Адже сьогодні це сталося в Бортничах, а завтра може торкнутися і місця в місті де ви живете! Поки в Бортничах будуть вестися ремонтні роботи, варто все ж подбати про воду. Частину води можна брати з водовозок, частину купувати, а також відстоювати воду з під крана будинку. Зверніть увагу на фільтри, які прибирають з води саме хлор.

Ганна Біла

Немає коментарів:

Дописати коментар