Интернет реклама УБС

22.02.15

Рак виліковний!

Найбільш болюча тема сучасного суспільства – як уберегти себе від такого страшного захворювання, як рак. Можливо, не кожен замислюється про це вчасно, думаючи: «Мене це не стосується. Я унікальний.» Оптимізм це, звичайно, добре, але не варто гіперболізувати свою наївність. Унікальними ми станемо лише тоді, коли будемо захищені. А захистити нас може лише правильна профілактика. Тож, читайте та запам’ятовуйте. Професійні поради, які знадобляться в житті кожному.
Рак виліковний!
За даними національного інституту раку, кожен 45-й українець – онкохворий. Щороку рак діагностують 10 мільйонам людей по всьому світу. Лікарі розповіли, що в Україні найпоширенішими є: рак легенів, стравоходу, печінки, шлунку, товстої та прямої кишки; у жінок – молочної залози й шийки матки, у чоловіків – передміхурової залози. Існує міф, що рак невиліковний. Але це не так. При вчасному виявленні захворювання, показник одужання наближається до 100%. Повне вилікування можливе і на останній стадії, але, за словами тих, хто зіштовхнувся з цією проблемою, за наявності немалих грошей. 
Що ж спричиняє захворювання на рак?
За даними всесвітньої організації охорони здоров’я понад 40% випадків захворювання на рак можна попередити, уникаючи відомих канцерогенів, таких як тютюновий дим, алкоголь, копченості, мариновані продукти, кетчуп, майонез,  гарячі напої, температура яких понад 60 градусів, а також продукти, смажені багато разів в одному жирі.
Великий відсоток захворювання на рак мають і ті люди, які працюють на шкідливих виробництвах, з фарбами або хімічними речовинами. 
Надлишкова вага в поєднанні з фізичною інертністю також сприяє утворенню ракових клітин. 
Профілактика онкологічних хвороб
Існує безліч продуктів, які сприяють профілактиці захворювання на рак. Наприклад, чорниця, селера, броколі, помідори, печериці, оливкова олія, виноград, гранат, апельсини, горіхи, кориця. 
Окрім здорового харчування потрібні також і фізичні навантаження. Серед них виявилися найелементарніші, які повинні виконувати люди різних вікових категорій. Щоранку всі ми повинні займатися аеробікою, звичною та зрозумілою кожному. Робити вправи на розтяжку, щоранку хвилину проводити у положенні «місток» униз обличчям, робити нахили у всі сторони, присідати і робити вправи для рук. Це не лише забезпечить профілактику від онкології, а й допоможе зберегти Вашу фігуру в ідеальному стані. Тільки не лінуватися! Адже результат можна буде спостерігати лише при щоденному виконанні вище вказаних вправ. 
Вчасна діагностика – запорука успіху
В той же час, українські онкологи запевняють, що ефективним способом боротьби з поширенням раку є вчасна діагностика. Але саме цим найпростішим способом українці часто нехтують. Щорічний регулярний профілактичний огляд має стати доброю традицією у кожній родині. І те, що Ви постійно зайняті – не аргумент, навіть для Вас самих. Один день на рік все ж варто присвятити цій делікатній проблемі. Повірте, воно того варте. 
Пухлини органів травлення трапляються найчастіше у людей старших 35-ти років. Серед методів діагностики цього захворювання – пальцеве дослідження прямої кишки, рентгенодіагностика, фіброколоноскопія (огляд товстого кишечнику), ректоскопія із біопсією (взяття тканини на аналізи), ультразвукова діагностика, а також комп’ютерна томографія. На розвиток раку кишечнику впливають в першу чергу неправильне харчування, надмірна вага та звісно ж зловживання спиртним.
Рак молочної залози – найпоширеніше жіноче захворювання. Коли його виявлено на ранніх стадіях – вибір варіантів лікування набагато ширший. Тому кожна жінка повинна щороку проходити огляд молочних залоз у лікаря.
Рак шийки матки діагностується цитологічним дослідженням мазків шийки матки. Рекомендується проходити цей тест жінкам вже з 20-річного віку один раз на три роки. 
Рак простати. До нього слід уважно ставитись чоловікам, старшим за 50 років. Ефективним методом обстеження простати є пальцевий метод або більш високотехнологічний метод – УЗО.
Рак легенів на ранній стадії діагностується рентгенологічним обстеженням легень у двох проекціях, яке варто проводити щороку. Особливо це рекомендовано курцям та тим, хто працює на шкідливих виробництвах. Тому особливо слід обстежуватися людям, старшим за 50 років. 
Впізнали у чомусь із вище описаного себе або свій стиль життя? Тоді гайда до лікаря! Не зволікайте.
Психологічні фактори
Однією зі складових процесу успішного лікування – є психологічна підтримка, гарний настрій та віра у найкраще. Як відомо, негативні психологічні чинники здатні зменшувати захисні імунні реакції, без яких лікування будь-якої хвороби може стати важким або навіть безрезультатним. Для кожного хворого важливою є підтримка близьких та рідних йому людей. Забезпечити людині впевненість у найскорішому одужанню – це перший і найголовніший крок у лікуванні.
Клінічно доведено, що пацієнти, які вірили в сили свого організму, проходили лікування успішніше, ніж ті, які змирилися зі своєю хворобою. Тож, посміхайтесь один одному частіше, закохуйтесь, кохайте та будьте коханими, не сприймайте проблеми близько до серця та радійте життю по-справжньому! Адже воно таке швидкоплинне…
Варто знати кожному: поради спеціалістів
У кожного з нас є шанс на щасливе і здорове майбутнє. Тож давайте не будемо втрачати його, адже ми живемо лише один раз. 
Частіше виїжджайте з міста, якомога частіше давайте своїм легеням відпочити від міського повітря. 
Вилучіть зі свого раціону продукти-канцерогени (вказані вище).
Щоранку робіть декілька описаних вище вправ для підтримки тонусу організму.
Відмовтеся від шкідливих звичок – паління та вживання алкоголю.
Займайтеся профілактикою заздалегідь.
Жінки, щороку відвідуйте мамолога чи онколога, гінеколога, обстежуйте молочні залози.
Частіше посміхайтеся та менше думайте про невдачі. Здоров’я важливіше, ну а посмішка Вам так личить.
Ви досі не посміхнулися? =)
І пам’ятайте, чим раніше пацієнт звертається за допомогою до лікаря, тим легшим і дешевшим буде лікування.
Будьте здорові!
Катерина КУПРІЄНКО

Немає коментарів:

Дописати коментар