Интернет реклама УБС

16.02.15

Литва і Україна знову сказали, що вони єдині

Прес-конференція, присвячена акції "Литва і Україна – Серце єдине" відбулась у приміщенні інформаційної агенції "Укрінформ" у п'ятницю, 13 лютого.
На зустріч завітали представники Литви Гвідас Кєрушаускас – Тимчасовий Повірений у справах Литовської Республіки в Україні, Ерікас Друскінас – співорганізатор акції "Єдине серце" та Юргіс Гєдріс - аташе з питань культури Посольства Литовської республіки в Україні. Серед представників України участь в обговоренні взяли Павло Горінов – голова правління Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Серце до серця", Микола Мовчан – заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції, Олексій Трофимов – заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту – начальник управління сім'ї, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації, Вікторія Шевельова – головний спеціаліст відділу міжнародних зв'язків та європейської інтеграції МОЗ України, Уляна Котлярова – заступник голови правління Всеукраїнської молодіжної організації "Серце до серця" та Міла Нітіч – співачка-учасниця Міжнародного конкурсу "Нова хвиля".
У ході зустрічі учасники наголосили на міцних дружніх взаєминах між Литвою та Україною, і всебічною підтримкою один одного. Зокрема, пан Гвідас Кєрушаускайте зазначив, що його країна солідарна із громадянами України, які зараз борються проти російської агресії. "Ми вже це випробували, і розуміємо, що таке агресія Росії, і як це нелегко. Литва і її громадяни підтримують Україну, ми з вами і допоможемо усім, що в наших силах, щоб зберегти суверенітет України та її мир", – зауважив Кєрушаускайте.
Урочиста хода з 200-метровими прапорами України та Литви під час якої державні прапори України Литви об'єдналися в єдине серце, розпочалась у неділю, 15 лютого, о 12 годині біля будівлі КМДА. Акція проходила під Патронатом Голови Сейму Литовської Республіки Л. Граужінєнє та була присвячена Дню Незалежності Литовської Республіки 1918 року.

Декілька сотень людей пройшлися з прапорами вулицею Хрещатик до Європейської площі, де з’єднали їх у єдине «серце».
«Ці прапори символізують нашу любов і підтримку Україні. Подібні акції проходили у великих містах Литви. Дуже скоро ці прапори будуть розкриті і в Брюсселі. Таким чином ми хочемо всім показати, що треба берегти свою свободу і незалежність», – пояснив співорганізатор та режисер акції Ерікас Друскінас.
Аналогічна акція демонстрації державних прапорів України та Литви відбулась у Вільнюсі 3 жовтня 2013 року на підтримку європейської інтеграції України, а також 11 березня 2014 року – на підтримку її суверенітету.
Нагадаємо, Литва активно допомагає українські армії. Зокрема, приймає на лікування українських військових і готує військових інструкторів.
Ірина Лисогор

Немає коментарів:

Дописати коментар