Интернет реклама УБС

23.04.15

Альона Шкрум про зміни до "Закону про державну службу"

Альона Шкрум  у своєму "Фейсбуці" про зміни до "Закону про державну службу":
"Лише сьогодні говорили на брифінгу з ЄвроОптимістами про необхідність публічних призначень за конкурсами на держ посади, (особливо в АМКУ, Держ Фін службу, та на Заступників міністрів) і про надважливість реформи держ служби.
Реформи, за якою такі обов'язкові конкурси будуть закріплені законодавчо, а нові люди, професіонали й експерти у своїй галузі нарешті отримають реальну можливість потрапити на управлінські посади у державі поза політичними квотами та домовленностями!
І ось вже сьогодні(22 квітня 2015- Ред.) мій Комітет підтримав закони про нову Держ службу, а тільки що дізналася, що вже завтра закони - у порядку денному Ради!
Нагадую, за Коаліційною угодою така реформа мала бути проведена ще в грудні 2014! Цілою епопеєю було узгодження законів в урядових коридорах, що зайняло 4 місяці.
І ось завтра буде вирішуватися доля реформи Держ служби та законів, напрацьованих ще з вересня 2014 за підтримки ЄвроКомісіі, експертів, громадянського суспільства.
Це справжня революція у Держ службі, яка була і є радянською неповоротною корумпованою закостенілою та заржавілою машиною. Звісно, у такої реформи є багато ворогів)
Тож просимо про підтримку і колег-депутатів, і громадянське суспільство!
Верховній Раді вдалося прийняти в першому читанні закон про держслужбу".
PS.
Депутатам Верховної Ради після довгих дебатів все ж вдалося прийняти в першому читанні законопроект № 2490 «Про державну службу».
Про це повідомляє ГолосUA.
За проголосували 226 народних депутатів, тобто проект закону набрав мінімальну кількість голосів.
Дія даного законопроекту поширюється на такі посади держслужби: в секретаріаті Кабінету міністрів, Адміністрації президента, апарату РНБО, Верховної Ради, секретаріатах ​​Конституційного суду, Вищої ради юстиції, ЦВК, Рахункової палати і в інших держструктурах на посадах найвищого рангу. Відповідно, дія законопроекту не поширюється на Президента, членів Кабміну, народних депутатів України, суддів, працівників прокуратури, військових та ін.
Держслужбовців передбачається розділити на 3 категорії: категорія «А» (вищий корпус державної служби); категорія «Б» (керівники підрозділів); категорія «В» (інші посади державної служби). Законопроект передбачає 9 рангів державних службовців.
Документ в цілому визначає права та обов'язки держслужбовця, а також відповідальність за вчинення правопорушень або бездіяльність.
Наприклад, держслужбовець має право перед виконанням наказу від керівництва, в законності якого він сумнівається, отримати вимоги у письмовому вигляді і звернутися до вищестоящих органів для погодження наказу.
Ухвалення громадян України на посади державної служби без проведення конкурсу забороняється, крім випадків, передбачених цим законом.
Державна служба починається з моменту складення присяги державного службовця. Держслужбовець також не має права бути членом політичної партії та агітувати за інші партії. Не допускається призначення на посаду державної служби особи, які перебувають в близьких стосунках з керівництвом. Пропонується, щоб державна служба припиняється у разі досягнення службовцем віку 60 років (за чинним законодавством - в 65 років), якщо інше не передбачене законом.

Немає коментарів:

Дописати коментар