Интернет реклама УБС

28.09.15

ОБОВ'ЯЗКОВА ЛЮДИНА. ОБОВ'ЯЗКОВІСТЬ

Спілкування між людьми умовно складаються за кількома ознаками.
                         
1.Загальні
2.Особистісні
3.За інтересами
4.Ділові
    
  У кожній з цих ознак присутнє поняття ОБОВ'ЯЗКОВОСТІ або, навпаки, НЕОБОВ'ЯЗКОВОСТІ
  Так, наприклад в загальних контактах ми не вправі розраховувати на обов'язковість, її зовсім може і не бути. При зустрічі на вулиці з незнайомою людиною Ви, звертаючись до неї з яким би то не було питанням можете зробити для себе деякі висновки про обов'язковість, але точного визначення, обов'язкова чи  ні перед вами людина, вам не вдасться зробити.
      
    У відносинах по інтересам ОБОВ'ЯЗКОВІСТЬ набуває більш істотні форми, так наприклад, у спорті: кожен учасник команди повинен бути ОБОВ'ЯЗКОВИМ для досягнень у спортивній боротьбі, як для себе особисто, так і для команди в цілому

    Нарешті за діловими ознаками ми точно зможемо визначити, з ким маємо справу. Ділова людина це загалом і строго обов'язкова. Посудіть самі, людина, готова завжди прийти на допомогу - критерій за яким оцінюються вчинки людей. 

    Довіра - одна з важливих складових у бізнес-партнерство. Цивілізовані відносини у важливих ділових питаннях підтримуються, як правило, юридично, проте порядність, відповідальність і обов'язковість - це ті якості, завдяки яким ділові відносини досягають високого морального рівня.
Обов'язковість - це звичка без зволікань і без нагадувань робити те, про що була домовленість з іншими, або те, що намітив сам собі.
Обов'язкова людина - це особистість, яка вміє розраховувати свій час, відповідати за свої вчинки і дотримуватись даного нею слова.
Обов'язковість - це фундамент сильного характеру, це вміння чітко планувати вже в той момент, коли обіцяєш, це відповідальність і пунктуальність, це неухильне виконання обіцяного навіть в умовах форс-мажору, це твердість і невтомність.

Переваги обов'язковості
Обов'язковість - це якість, яка підвищує вашу репутацію.
Обов'язковість партнерів сприяє цивілізованому веденню справ і добрим взаєминам сторін.
Завдяки такій якості, як обов'язковість, всі бізнес-процеси виконуються вчасно, що сприяє руху вперед.
Час-гроші. Саме тому чітке виконання всіх зобов'язань вчасно зменшує фінансові витрати і збільшує дохід.
Прояви обов'язковості в повсякденному житті
Клієнт-севіс. З якою б областю обслуговування клієнтів ми не зустрілися, одним з перших наших очікувань є обов'язковість виконавця.
Бізнес-партнерство. Зобов'язання сторін, як правило, прописуються в договорах і угодах. У даній сфері обов'язковість безпосередньо співвідноситься з фінансами, а отже, має істотний мотиватор для кожного учасника бізнес-процесу.
Приватні відносини. У тих сферах життя, де відносини не регулюються юридичними угодами, на перше місце виходять особистісні якості. Обов'язковість розцінюється як прояв поваги, ознака хороших взаємин і показник вихованості та етичності.

Терміново (не) означає якісно. Багато хто дійсно вимагають від нас все і відразу. «Терміново. Якісно. Дешево »- з таким девізом часто приходять клієнти та партнери. Проте лише ви зможете оцінити ситуацію, можливості, витрати і дати реальні обіцянки. Тільки в такому випадку можлива репутація обов'язкового людини.
Якщо все ж стоять суворі часові рамки і чіткі параметри виконання - що ж, варто напружитися і намагатися з усіх сил. Людські здібності воістину дуже широкі. Головне вірити в свої сили і прагнути до постійного вдосконалення.

Обов'язкова людина- послужлива, привітна, завжди готова прийти на допомогу -визначення за словниками. Насправді ми сьогодні бачимо черстві душі скрізь і на будь-яких гілках влади, чиновників - бюрократів, від їх обов'язковості не залишилося і сліду.
    Зусилля ОБОВ'ЯЗКОВИХ людей в разніх ешелонах влади, а такі все ж є, поки не покращують загального клімату в суспільстві.
   Приймаються ряд законів і постанов на поліпшення соціального становища нашого населення, але через відсутність дотримання законності всіма категоріями нашого суспільства, від простого школяра до міністра, видимих ​​поліпшень немає. Інертність нашої необов'язкової більшості гальмує розвиток цього важливого процесу. Дійсно, спробуйте сьогодні, як законослухняний громадянин отримати той чи інший документ, вам належить пройти такий шлях по бюрократичних інстанціях, що мимоволі станете самі необов'язковими
    Саме АРМІЯ все ж є ІНСТИТУТОМ ОБОВ'ЯЗКОВОСТІ, в армії і на флоті більш-менш дотримується закон, і як правило, людина яка прослужила строкову службу, або кадрову, має досвід ОБОВ'ЯЗКОВОЇ людини. Озирніться навколо і серед своїх друзів з числа військових або колишніх військових, ви упізнаєте обов'язкову людину, не у всіх, але їх на порядок більше. Людина народжується, не маючи навичок і досвіду обов'язковості, повинно її робити такою, наше суспільство, але як бачимо воно саме потребує кардинального лікування. Коли бачимо, що не виконуються обіцянки, не віддаються борги вчасно, робота робиться так собі або «абияк», будьте впевнені, перед вами типова безвідповідальна необов'язкова людина!
   Як розвинути обов'язковість
Кожна людина має різні здібності, темп і можливості. Якщо кожного разу ви не можете виконати обіцяне, може бути, справа не в тому, що ви ні на що не годитесь, а в тому, що ви неправильно оцінюєте свої можливості і ситуацію. Можливо, досить зупинитися і, об'єктивно зваживши свої здібності, переглянути ступінь обіцянок, які даються вами .
   Не обіцяйте занадто багато. Необхідно проаналізувати і зрозуміти, чи зможете ви виконати повною мірою дану вами обіцянку. Подумайте, кого можна залучити (якщо знадобиться допомога) і скільки часу і сил забере у вас виконання.
    Все можливе робіть відразу. Важливо оцінити часові витрати, які будуть потрібні на виконання обіцяного. Згадайте, яка кількість часу ви витрачаєте на ту чи іншу дію, і назвіть реальні терміни. Адже пунктуальність - один з головних критеріїв оцінки обов'язковості людини. 
   Сьогодні актуально таке поняття: "ЛЮДСЬКИЙ ФАКТОР" людський фактор у всьому-тероризм, катастрофи і аварії на землі, в небі і на воді, в бізнесі і роботі, на відпочинку, і на лікуванні. Водій, який виправдовує вбивство багатьох пасажирів фразою, "я просто заснув", літак заправили запасом палива тільки туди, все це, заради наживи, люди не мають поняття, про відповідальність, безпеку і взагалі елементарну повагу до ЛЮДИНИ, жадібність і поклоніння золотому тільцеві затьмарило свідомість.
    Освіта в школі, виховання в сім'ї сьогодні не можуть забезпечити зростання кількості обов'язкових людей в силу того, що, самі вчителі, батьки за останні 15-20 років потроху відходили від поняття ОБОВ'ЯЗКОВОСТІ, одні від того, що їхня праця втратила первісне значення і стала однією з низькооплачуваних, а підвищення зарплати в освіті, ще не скоро змінять сформований стереотип, інші, батьки, беручи участь у "перегонах на виживання", не приділяли належної уваги вихованню в сім'ї. 
    Поки ми всі, не будемо ставитися з повагою до ЛЮДИНИ, доти будуть в нашому суспільстві корупція, хабарництво, насильство.
  

   У нас немає інших мотивів, які спонукали б нас виконувати обіцянки, крім почуття обов'язку. Якби ми думали, що обіцянкам не притаманна моральна обов'язковість, ми не відчували б схильності дотримуватися їх.
- Девід Юм -

Обов'язок зводиться до свідомості внутрішньої потужності. Внутрішньо відчувати, що здатний на що-небудь, це - усвідомлювати обов'язок вчинити це. Обов'язок - це достаток життя, який хоче проявитися, віддатися.
- Жан Марі Гюйо -

Найсильнішу рису відмінності людини від тварин становить моральне почуття, або совість. І панування його виражається в короткому, але могутньому і вкрай виразному слові «повинен».
- Чарлз Дарвін -

Олександр Майстренко

Немає коментарів:

Дописати коментар