Интернет реклама УБС

24.12.15

У Києві відбувся перший етап проекту «Україна шукає стартапи»

   19-20 грудня 2015 в Києві відбувся перший етап конкурсу «Україна шукає стартапи», який проводять КПМГ в Україні, Джон Вон Ейкен (John Von Achen), співтовариство підприємців «Бізнес Молодість Україна» та Торгово-промислова палата України. Цим етапом став безкоштовний інтенсивний тренінг від авторів проекту про те, як запустити стартап і зробити його успішним. Тренінг відвідали більше 1200участніков з усієї України - Києва, Одеси, Львова, Харкова, Дніпропетровська, Вінниці, Миколаєва, Житомира, Запоріжжя, Тернополя, Черкас, Сум, Кіровограда та інших міст.
   Під час семінару Джон Вон Ейкен, відомий бізнес-тренер, венчурний інвестор і автор понад 40 бестселерів, поділився з молодими підприємцями своїм досвідом. Він розповів про те, як перевірити життєздатність бізнес-ідеї, як побудувати бізнес-модель і план запуску стартапу, як підібрати ефективну команду, як залучити перших клієнтів, на якому етапі краще залучати інвесторів і як зацікавити їх під час презентації ідеї. Костянтин Карпушин, партнер КПМГ в Україні, приділив увагу важливим юридичним аспектам, у тому числі питань укладення договору з інвестором ізащітеправ на свою бізнес-ідею.
 Костянтин Карпушін відмітив: «Проект« Україна шукає стартапи, спрямовані на розвиток потенціалу молодих українських підприємців, допомогу в реалізації інноваційних ідей, створення сприятливих умов для нового бізнесу і мотивацію тих, хто не наважується запустити власну справу. Для КПМГ це, в першу чергу, соціальний проект, тому що ми як міжнародна компанія прагнемо сприяти розвитку української економіки та позиціонуванню України як відкритої і привабливої для інвестицій країни ».
   Наступний етап проекту - презентація бізнес-ідеї, яку учасники повинні будуть підготувати до лютого 2016 року. Після цього вони візьмуть участь у черговому тренінгу від авторів проекту про те, як залучити інвестування. За підсумками конкурсу 20 найкращих стартапів представлять свої ідеї раді потенційних інвесторів і зможуть отримати фінансування для реалізації своєї ідеї.
    Джон Вон Ейкен поділився своїми враженнями про тренінг: «Я працюю у сфері венчурних інвестицій в країнах СНД вже більше 20 років, і сьогоднішній проект став моїм кращим тренінгом завдяки унікальній атмосфері. Ми не очікували, що стільки людей візьмуть активну участь у тренінгу в суботу і неділю з 9 ранку до 8 вечора. Зал аплодував стоячи і не відпускав нас ще понад півтори години після закінчення, а в соціальних мережах ми отримали більше ста відгуків з вдячністю з усіх куточків України ».
   Геннадій Чижиков, президент Торгово-промислової палати України, підкреслив, як важливо для країни підтримувати реалізацію інноваційних ідей: «Україна належить тим, хто вміє презентувати ідеї і знає, як домогтися успіху. Сьогодні, коли я бачу більше 1000 молодих підприємців в залі Торгово-промислової палати України, я розумію, що Україна потребує перезавантаження. Країну починає рухати вперед покоління молодих людей. Головне - звільнитися від страхів перед труднощами. Страх не сприяє перемогам. Я переконаний, що в цьому залі сидять люди, які впевнені, що їхня ідея реалізується ».
Марина Дремлюга

Немає коментарів:

Дописати коментар