Интернет реклама УБС

16.04.16

Щорічний кінофестиваль "Відкрита ніч. Дубль19"

Щорічний кінофестиваль "Відкрита ніч. Дубль19" розпочинає прийом робіт і запрошує митців до участі в ньому. Про це на прес-конференції у середу розповів голова Ради меценатів фестивалю, засновник та генеральний директор агенції маркетингових та PR сервісів компанії "Вавілон" Андрій Різоль. "Сьогодні ми оголошуємо всім, що прийом робіт на фестиваль відкрито, і запрошуємо всіх кінематографістів, починаючи від професіоналів і закінчуючи  любителями, надсилати свої роботи", - сказав Різоль.
В цьому році "Відкрита ніч. Дубль19" відбудеться 25 червня, а майданчиком стане як і в попередні роки арт-причал у Києві. Чим же цікавий цей кінофестиваль?  В минулому році, в рамках кінофестивалю, фільми транслювалися в режимі реального часу на 54 екранах  в різних містах України та за кордоном, в тому числі в чотирьох містах зони АТО та в 10 країнах світу . Це єдиний національний кінофестиваль, який зосереджений на пошуку, селекції молодих кінематографістів. І в цьому місія фестивалю є унікальна. 
Кінофестиваль «Відкрита Ніч» народився у червні 1997 року як огляд найцікавіших здобутків саме українського кіно. Кожного року фестиваль іменується як «Дубль». Головною локацією перших «Дублів» був майданчик на Андріївському узвозі. 
В цьому році організатори фестивалю запланували багато новацій. 
" Цього року у нас буде міжнародна сторінка фестивалю. Ми запланували її в день відкриття фестивалю 25 червня. Це денна програма, яка переходить в нашу традиційну нічну програму українських фільмів. ", -  повідомив президент та арт-директор фестивалю кінорежисер Михайло Іллєнко. Також на фестиваль можливо завітає хтось із авторів чеських фільмів чи режисерів.
Окрім того в якості експерименту для учасників, як і на кінофестивалі, буде запроваджено вступний внесок у розмірі 100 грн. Всі зібрані таким чином кошти поповнять призовий фонд фестивалю, який наразі становить 50 тис. грн, виділених "Райффайзен Банк Аваль".
"Торік надійшло 240 фільмів. При внеску 100 гривень був би непоганий призовий фонд у 24 тис. гривень", - зазначив Михайло Іллєнко.
Президент фестивалю поінформував, що вже розпочато формування журі 19-го фестивалю. Цього року до його складу вирішили запросити діючих політиків.
"У нас політика існує окремо, культура, зокрема кіно, - окремо. Нам дуже хочеться зробити хоч маленький крок, щоб зменшити цю дистанцію, тож спробуємо такий експеримент. Звичайно, хочеться, щоб це були представники різних напрямків, партій, фракцій. Поки що дали згоду Оксана Корчинська, Олександр Бригинець, Руслан Кошулинський і Єгор Соболєв. У журі буде, я спродіваюсь, 7-8, максимум 9 членів", - сказав Іллєнко .
Організатори повідомили , що планується збільшення кількості майданчиків. Торік їх було понад 50, у тому числі 4 - у зоні АТО, а цьогоріч лише там попередню згоду дали ще ще 14 майданчиків - від Маріуполя до Щастя. 
За словами президента фестивалю, показ фільмів триватиме з 10 год. вечора до 4 год. ранку, за цей час демонструється близько 50, тож попередня селекція, звичайно, існує.
Цьогоріч учасники змагатимуться за головний приз та нагороди у трьох  номінаціях - "Ігрове кіно", "Неігрове кіно"  і "Анімація". Окрім того, будуть призи глядацьких симпатій, а також ті, які морально підтримують, наприклад, за кращу музику чи кращу акторську роботу.

Оксана Харченко



Немає коментарів:

Дописати коментар