Интернет реклама УБС

03.05.16

Найкращими парками Києва

Надворі прекрасна погода і, поки до спекотного літа ще далеко,  саме час відкласти в сторону свій смартфон та ноутбук і прогулятися парком рідного міста.  А якщо ви не знаєте куди піти, то я розповім вам про найкращі  парки Києва . 
1. Маріїнський парк.  Можливо банально розповідати про цей парк , але він дійсно  один з найкращих парків Києва . Я думаю кожен киянин  зобов’язаний  хоч раз побувати в цьому парку . Я найбільше люблю гуляти в Маріїнському парку влітку . Адже так приємно посидіти  біля фонтана і сховатися від нестерпної спеки . А ще тут є прекрасний оглядовий майданчик, де можна насолодитися пейзажами Києва та Дніпра .
2. Міський парк. Цей парк розташований за будівлею Верховної Ради України і разом з Маріїнським колись утворював Царський сад . Зараз там розташований  літній театр , а також скульптури Марії Заньковецької та Лесі Українки . 
3. Хрещатий парк. Хрещатий парк якнайкраще підходить для сімейних прогулянок з дітьми та закоханих пар .   Прогуляйтесь по мосту закоханих, зупиніться щоб помилуватись музичним фонтаном. Завітайте з малечею до водно-інформаційного центру ( музею води ) або казкового театру ляльок . Або туди і туди …
Пам'ятник князю Володимиру
4. Парк "Володимирська гірка". За Михайлівським золотоверхим монастирем розкинувся дивний парк "Володимирська гірка" . Я  відкрила його для себе зовсім недавно . І всім, хто любить сучасне мистецтво, потрібно прийти сюди . А про вражаючі краєвиди , що відкриваються  з оглядового майданчика на Дніпро , годі й казати.
5. Парк Вічної Слави. Біля станції метро "Арсенальна" знаходиться парк слави . Сюди можна і потрібно приходити не лише 9 травня . Завітайте до музею пам’яті жертв голодомору і ви дізнаєтесь багато страшних фактів і подробиць, а потім спустіться до маленької альтанки .
6. Дендропарк Аскольдова могила. Це один з найбільш нетуристичних парків . Підходить для тих ,  хто хоче сховатись від метушні міста  , подихати свіжим повітрям , відпочити  і подумати про життя . А ще тут знаходиться церква , що побудована на місці , де за стародавніми легендами князь Олег убив перших київських князів Аскольда і Діра .
7. Парк "Україна в мініатюрі " ( Київ в мініатюрі ).  Це найменший парк в моєму списку , проте він дуже особливий . Тут знаходяться макети найкрасивіших споруд Києва і України.  А ще в точності відтворена вулиця Хрещатик ,  мости, вокзали, ЧАЕС і , навіть, гора Говерла. Тож, коли збиратиметесь позасмагати  на одному з  пляжів столичного  Гідропарку, не полінуйтесь і завітайте до цього парку . 
8. Парк Партизанської Слави.  В цьому парку  кожен знайде заняття собі до душі. Тут можна милуватись озером, почитати книжку або зробити кілька селфі. А для любителів екстримальних видів дозвілля пряма дорога до мотузкового парку . Спробуйте пройти найважчу трасу . Адреналін буде зашкалювати – це я вам гарантую.  В мотузковому парку є траси для дітей і дорослих . 
9. Парк ім Максима Рильського. Розташований в Голосіївському районі, парк ім Максима Рильського - це ідеальне місце , щоб пережити спекотне літо. А родзинкою парку є неймовірно красиве озеро та затишна альтанка .
10. Парк Кіото.  Всім, кому подобаються японські сади,  дорога сюди. А навесні, коли зацвітають сакури,  він особливо прекрасний. Тепер, щоб помилуватися японськими вишнями, не потрібно їхати до Японії чи в Ужгород .
Тож, де б ви не жили, гуляйте парками і скверами рідного міста чи містечка . Вам це піде тільки  на користь. Я вам гарантую .



Оксана Харченко

Немає коментарів:

Дописати коментар