Интернет реклама УБС

25.08.16

VI Всесвітній Форм Українців відбувся



На VI Всесвітній форум українців, який відбувся 20-21 серпня в історичному місці - на Європейській площі в Українському домі в Києві, приїхали понад 300 делегацій.

Зібрання закордонних українців передусім ставило за мету вирішення тих питань, що стоять перед українською діаспорою. Адже за межами України, за різними оцінками, проживає від 15 до 20 млн українців. Найчисленніші українські громади проживають у Російській Федерації та Сполучених Штатах - 2 млн і 1,5 млн українців відповідно.

У межах Форуму пройшло 10 секцій, на яких обговорювались державне будівництво, гуманітарна, молодіжна політика, правнича та інформаційна політика, освіта та виховання,  питання трудової міграції, економічної та інвестиційної політики. На форумі обговорили і  проблеми волонтерства та захисту українців на окупованих територіях, а також духовності і церковного життя в Україні та закордонного українства.

В роботі Форуму взяли учась Віце-Прем’єр Міністр України В.Кириленко, Міністр Освіти та Науки Л.Гриневич,  народні депутати України, учасники АТО.
VI Всесвітній Форм Українців перебрав Голову УВКР Михайла Ратушного та визначив план роботи найбільшої організації світового українства на наступних 5 років.

Всесвітній Форум українців проходить кожні  п'ять років у Києві, напередодні Дня Незалежності. Перший Форум відбувся у першу річницю Незалежності у 1992 році. Тоді до Києва з'їхалося майже 5 тисяч представників української діаспори.





 Леонід Коваленко
Фото  Людмили Ващук


Немає коментарів:

Дописати коментар