Интернет реклама УБС

11.09.16

День кіно

10 вересня Україна святкувала День українського кіно.
Це свято встановлено указом президента від 12 січня 1996 року і проводиться щорічно у другу суботу вересня.
На сайті Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач – голова НСКУ привітав колег та всіх українців з Днем українського кіно: «Дорогі друзі-кінематографісти, а з ними усі, хто любить і шанує кіно! Із святом вас!!! Українське кіно започатковано ще 1896 року. Воно було, є і буде. Бо є ми, кінематографісти, бо є глядачі і шанувальники Десятої музи.Доброї натхненної роботи! Добрих чудесних вражень від екранних творінь!»
Цього року День українського кіно співпав з днем народженням визначного українського кінорежисера – Олександра Довженка.
9 вересня на Національній кіностудії ім.О.Довженка проводився фестиваль дитячої, молодіжної творчості «Кришталеві джерела» під керівництвом незмінного президента фестивалю – Оксани Мусієнко.
Творча молодь з різних міст України відвідала кінопокази, присвяченні життю та творчості Олександра Довженка, прогулялись «довженківським» яблуневим садом, який він висадив власноруч і завітали на офіційний захід, який проводився біля постаменту Олександра Петровича.
До привітань також залучився Міністр культури Євген Нищук на офіційній сторінці Міністерства культури в Фейсбуці і додав: «Ми ж, як держава, докладатимемо зусиль щодо підтримки розвитку українського кіно – і в контексті збереження того надзвичайного кіно-надбання, яке подарували нам наші класики, і у розвитку сучасної актуальної кіно-індустрії – в питаннях фінансової її підтримки, розвитку національних студій, модернізації технічної бази, а також прийнятті спільно з колегами цілого ряду законів, які б допомогли закласти справді якісні системні зміни».
Орлова Олександра

Немає коментарів:

Дописати коментар