Интернет реклама УБС

26.10.16

Антоніу Ґутерреш - новий Генеральний секретар ООН

Як повідомляють Euronews , 6 жовтня 2016 року у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку відбулося голосування за кандидатуру нового ґенерального секретаря організації.
Внаслідок цього стало відомо, що Пан Ґі Муна на цій посаді замінить португалець Антоніу Ґутерреш.
Ґутерреш — 67-річний дипломат, колишній прем‘єр-міністр Португалії, упродовж 10 років очолював управління ООН у справах біженців.
Він, зокрема, сказав у своій першій промові на посаді ґенерального секретаря ООН:
“Я цілковито свідомий щодо всіх тих викликів, які постали перед ООН, а також тих меж далі яких не простягаються функції ґенерального секретаря. Впродовж останніх 10 років я на власному досвіді побачив людські страждання найвразливіших верств населення планети. Я відвідав зони збройних конфліктів та табори біженців, у яких можна було цілком слушно запитати: “Що ж сталося з гідністю і вартістю людської істоти?”

Одним з головних завдань пана Ґутерреша на новій посаді стане надання нового поштовху роботі цієї інституції, яку значно послабили численні світові кризи.
Попередній ґенеральний секретар ООН Пан Ґі Мун заявив:
“Ґутерреш більш відомий там, де це цінується найбільше, а саме – на кордонах збройних конфліктів та людського страждання. Впродовж останнього десятиріччя, робота верховного комісара ООН з питань біженців була порятунком для мільйонів і мільйонів людей, які змушені були тікати зі своїх домівок.”

Антоніу Ґутерреш постане до обов‘язків генерального секретаря ООН на початку січня 2017 року.
Сам Пан Ґі Мун назвав свого майбутнього наступника “чудовим вибором”.
Хоч кандидатура Антоніу Ґутерреша й отримала широку підтримку, дехто, водночас, висловив розчарування, адже сподівався, що ООН уперше очолить жінка або кандидат зі Східної Європи.
В. Левченко

Немає коментарів:

Дописати коментар