Интернет реклама УБС

04.07.17

Урочисте засідання з нагоди 20-ї річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору



У Верховній Раді України відбулося урочисте засідання з нагоди 20-ї річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору
 Голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що в сесійній залі присутні президенти України Леонід Кравчук і Леонід Кучма, народні депутати, члени Кабінету Міністрів, голови Верховної Ради України попередніх скликань, колишні члени Уряду, високоповажні іноземні гості - помічник Генерального секретаря НАТО Сорін Думітру Дукару, Голова Парламентської асамблеї НАТО Паоло Аллі, Посол США при НАТО Роберт Хантер, представники дипломатичного корпусу, міжнародних громадських організацій, учасники семінару Роуза-Ротта, масових засобів інформації.
У сесійному залі прозвучав Державний Гімн України.
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій виступив перед учасниками урочистого засідання.
Він зазначив, що двадцять років тому було підписано Хартію про особливе партнерство між Україною і НАТО – надзвичайно важливий для нашої країни міжнародний документ, який вже тоді засвідчив наш зовнішньополітичний вибір і сьогодні залишається одним із ключових маркерів, який визначає наше майбутнє.

До учасників урочистого засідання звернувся помічник Генерального секретаря НАТО Сорін Думітру Дукару.
На урочистому засіданні виступила Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Під час урочистого засідання також виступили: Посол США при НАТО в 1993-1998 р. Роберт Хантер, і, Директор Інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін.
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, підсумовуючи, зазначив: 20 років Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору – це важливий етап. «Попереду у нас наступні етапи. Ми розраховуємо, що одна з наступних парламентських асамблей НАТО відбудеться в Україні. Вірю, що одного дня ми зберемося в цьому залі для того, щоб відзначити вступ України у Північноатлантичний альянс», - сказав він, завершуючи урочисте засідання.

Немає коментарів:

Дописати коментар