Интернет реклама УБС

15.08.17

Німеччина інвестує 10 мільйонів доларів у розвиток малого бізнесу в Україні

Як повідомляє DW Німецьке товариство інвестицій та розвитку (DEG) внесе 10 мільйонів доларів до інвестиційного фонду для малих і середніх підприємств України. Це має полегшити їм доступ до довгострокового фінансування.
 Німецьке товариство інвестицій та розвитку (DEG) внесе 10 мільйонів доларів США до інвестиційного фонду для малих і середніх підприємств України, повідомило посольство Німеччини в Україні у понеділок, 14 серпня.
Фонд Emerging Europe Growth Fund III (EEGF III) допоможе малому та середньому бізнесу в Україні отримати доступ до довгострокового фінансування, підкреслили у прес-службі посольства ФРН. У дипломатичному представництві розповіли, що фонд інвестує в орієнтовані на експорт галузі промисловості, зокрема, в ІТ, легку та харчову промисловість, а також підприємства електронної торгівлі та охорони здоров'я. "Цією участю Німеччина зміцнює свою позицію як однієї з найважливіших країн походження іноземних інвестицій в українську економіку. Участь Німеччини є сигналом для інших приватних та інституціональних інвесторів", - йдеться у повідомленні посольства.
Фінансований фонд EEGF III орієнтується на малі та середні підприємства, які потребують капіталу для власного зростання. Очікується, що така фінансова підтримка сприятиме створенню нових робочих місць.
Німецькі дипломати додали, що є намір збільшити капітал фонду Emerging Europe Growth Fund III (EEGF III) до150 мільйонів доларів.

Міхаель Гармс: В Україні цілком можна робити бізнес, не сплачуючи хабарів
Україна знову приваблює німецьких інвесторів. Про візит делегації підприємців із ФРН до Києва в інтерв'ю DW розповів виконавчий директор Східного комітету німецької економіки Міхаель Гармс.

DW: Пане Гармс, Ви щойно повернулися з Києва, де були разом із групою німецьких підприємців. Яке Ваше загальне враження про становище в Україні?
Міхаель Гармс: Загальне враження позитивне. Звичайно, економічна ситуація продовжує залишатися складною, але є й обнадійливі ознаки. У четвертому кварталі минулого року українська економіка несподівано сильно зростала. Торгівля з Німеччиною торік також відчутно зросла. Активно втілюються реформи. Безумовно, є чимало сфер, над якими треба працювати, але у нас склалось враження, що принаймні в економіці реформи інтенсивно продовжуються. Наші співрозмовники були дуже відкриті в обговоренні усіх питань, з якими ми приїхали.
Про що Ви говорили на зустрічах із Петром Порошенком та Володимиром Гройсманом?
Зустріч із Порошенком, на жаль, було короткотерміново скасовано. І це приклад того, що адміністрування функціонує ще не дуже добре, якщо переговори скасовуються так спонтанно, незадовго до зустрічі. З паном Гройсманом ішлося про економічні теми. Представники окремих компаній порушували ще конкретні питання, які їх непокоять, пропозиції і запити від окремих компаній.
 Ви підкреслювали, що інтерес німецьких інвесторів до України збільшується, оскільки після двох важких років рецесії країна нарешті вийшла на курс поміркованого зростання. Які галузі найбільш привабливі для інвесторів?
Тут треба дивитися, де в Україні є потенціал для зростання. Це найцікавіше та найважливіше запитання. Які галузі України конкурентоспроможні на європейському ринку? Щодо аграрної галузі, то тут Україна є, поза сумнівом, успішною на світовому рівні. Частково також це стосується видобувної та важкої промисловості, зокрема виробництва сталі. Але галузі, які є важливими для країни, а саме машинобудування, авіабудування тощо - перебувають у серйозній кризі. Як їх реструктуризувати і які нові галузі можуть бути успішними - це, зрештою, повинен вирішувати також ринок, щоб зона вільної торгівлі з ЄС себе по-справжньому виправдала. І тут в якості допомоги ми можемо започаткувати, наприклад, Закупівельну ініціативу німецької економіки - щоб придивитися і правильно оцінити, які напівфабрикати та компоненти виробляються в Україні настільки добре, що можуть постачатися до Євросоюзу. Про це ми домовилися з українським урядом.
- Хто саме буде проводити відбір перспективних виробництв?
Самі підприємства. Ми визначили в Україні партнерів: інвестиційні агенції, спілки підприємців, зовнішньоторговельну палату в Києві. Їм буде передано дуже чітку групу продуктів. Тоді відбудеться пошук в усій країні підприємств, які могли б це реалізувати. Подібну ініціативу ми вже з великим успіхом впровадили на Балканах, де ситуація також була непростою.

Немає коментарів:

Дописати коментар