Интернет реклама УБС

23.08.17

День Незалежності для дітей з зони АТО

Безліч смертей, постійний сум в очах, люди у військовій формі та єдине питання в голові: "Як вижити?". Саме таке дитинство проживають діти з Донеччини та Луганщини. Життя різко змінилося після того, як окупант увійшов на територію України в 2014 році. В те й момент довелося подорослішати кожному: і 6-ти річній дівчинці, і 17-ти літньому юнаку. У цих дітей на все життя залишиться психологічна травма, яка не дозволить їм поводитися, спілкуватися, а головне думати, як раніше. Зазвичай, про таку молодь піклуються волонтери або ж небайдужі. Їх відправляють на оздоровчий відпочинок до дитячих таборів, психологи проводять спеціальні роботи. Головне, щоб дитина сприйняла по іншому, все що пережила. Для цього, треба забрати її з територій де, щохвилини вирує небезпека в повітрі. 
У вівторок, 22 серпня, з ініціативи Міністерства культури відбувся волонтерський концерт "На цій землі нас не здолати!" у дитячому таборі "Лісова застава". Захід був приурочений Дню Незалежності України та Дню Державного прапора. 
У таборі зібрано дітей з різних куточків України, в тому числі й з Прифронтової зони. Молодь не знала про те, що їх чекає сюрприз у вигляді святкового концерту. Тому ні про що не підозрюючи проводили свій звичний день у таборі. Раптом почали зводити сцену і приїжджати відомі виконавці. У концерті взяли участь заслужені артисти України Анжеліка Рудницька та Андрій Князь, французький співак Поль Манандіз, виконавці Ілларія та Соня Кей, гурти "Врода" і "Фіолет". Для дітей з території, де відбуваються військові дії це стало справжнім святом. Вони відразу повеселішали, а в їх очах з'явився запал. Також, артисти подарували кожному по маленькому прапору України. Впродовж всього концерту діти були неймовірно щасливі: вони водили хороводи, співали українські пісні, танцювали, плескали у долоні. Вихованці табору не могли висловити свої емоції словами, але посмішка на їхньому обличчі говорила все за них. Для молоді це стало чимось більшим ніж національне свято, для них це свято життя та музики. 
Подібні події організатори проводять вже чотири роки поспіль. Варто зазначити, що артисти були так само раді, як і діти. Їх переповнювали позитивні емоції, вони всім серцем хотіли допомогти цим дітям. Символічним завершенням стало виконання гімну України всіма присутніми артистами разом з вихованцями табору.
Марія Прунцева

Немає коментарів:

Дописати коментар