Интернет реклама УБС

10.10.17

Національну премію Global Teacher Prize Ukraine 2017 отримав вчитель з фізики

У Києві, 7 жовтня, на урочистій церемонії вручення премії Global Teacher Prize Ukraine 2017, відомої у світі, як своєрідна "Нобелівська" премія для вчителів, обрали найкращого вчителя України 2017 року. 
Про це повідомили організатору конкурсу на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці. 
Перемогу здобув вчитель фізики та астрономії з Чернівців Пауль Пшенічка. Лауреат премії вже має ряд визначних досягнень. Зокрема, у 1991 році він створив для обдарованих учнів наукове товариство "Квазар", а у 2004 році Пшенічку визначили найкращим вчителем фізики у світі за версією Intel. До того ж Пауль Пшенічка являється почесним членом Лондонського інституту фізики, заслуженим вчителем України, на його честь "Пшеничка" у 2005 році була названа мала планета №21389. 
Міжнародну премію Global Teacher Prize заснував арабський мільярдер Санні Варкі у 2014 році. Даний конкурс має показати важливість вчительської професії, яка у всьому світі дуже високо цінується. Також організатори мають на меті знайти найкращого вчителя-новатора та відзначити його нагороду. Українською версією світової преміє є Global Teacher Prize Ukraine. Кожний охочий міг прийняти участь в цьому престижному конкурсі. Для цього потрібно було лише подати заявку на сайті. Так часто буває, що вчителі соромляться і не вбачають в своїй роботі таланту, тоді їхні вихованці номінують свого улюбленого вчителя і подають заявку за нього. Нагорода для переможця становить 100 тисяч гривень, поїздка на Global Education and Skills Forum 2018 в Дубай та підвищення кваліфікації безкоштовно протягом року. 
У повідомленні від організаторів конкурсу зазначено, що " найкращий учитель України володіє непересічним розумом і гарним почуттям гумору. За словами пана Паула, премію в розмірі 100 000 гривень він витратить на власний проект "Квазар", комуналку та добрі посиденьки з друзями."
Марія Прунцева

Немає коментарів:

Дописати коментар