Интернет реклама УБС

17.02.18

Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків презентує виставку творів художниці з Ізраїлю Хани Барак Енгель

Між духовним і буденним
Виставковий сезон 2018 року Музей Ханенків розпочинає вернісажем живописних
робіт Хани Барак Енгель (Hana Barak Engel) - відомої ізраїльської художниці, мистецтвозианця, куратора, головного редактора і видавця арт-журналу «CAN».
Хана народилася у 1954 році в Румунії, у містечку Орадя, що на кордоні з Угорщиною. У дитячому віці іммігрувала з радиною до Ізраїлю, де розпочала свій творчий шлях спочатку як скульптор, пізніше захопилася живописом. Живе і працює у Тель-Авіві.
Починаючи з 1980-x років Хана Барак Енгель організує персональні та бере участь у колективних виставках у Франції, США, Італії, Іспанії, Польщі, Данії, Швеції, Китаї, Кореї.

Творчу працю Хана успішно 'поєднує з купьтурологічною і промоуторською діяльністю,.
приділяючи значну увагу популяризації сучасного мистецтва Ізраїлю, Вона є також ініціаторкою і співорганізаторкою міжнародних арт-проектів, куратором всрнісажів художників-співвітчизпиків, авторкою публікацій про їхній доробок,
Метою проведення виставки робіт Хани Барак Енгель у Музеї Ханенків є наше прагнення ознайомити українських глядачів з надбанням сучасного образотворчого мистецтва Ізраїлю на прикладі творчості однієї з яскравих його представниць.
Образи, створені Ханою, с відпзеркаленням ії потягу до вивчення міфології і антропології, інтересу до містики та езотерики, втіленням власного досвіду, переконань і рефлексій. Вона інтерпретує та варіюс теми людської самотності, беззахисності, самопожертви, боротьби за віднайдення духовної рівноваги...
Насичена декоративна палітра робіт Хани, використання нею яскравих, нерідко контрастних кольорів. множать силу її візуального вислову. Великі, часто неправильної форми, полотна населяють загадкові антропоморфні персонажі, написані на яскравих монохромних фонах, позбавлених будь-яких деталей ландшафту. Їхні фігури -типізовані, вирази облич - відсторонені, пластика тіл - умовна. Ці постаті перебувають у невизначеному середовищі у стані спокою або екзальтації, Одні з них легко, немов піріїна ширяють y фантастичних сферах, інші під вагою матеріального тиску і смирення не можуть подолати земного тяжіння.
Дослідник творчості Хани - директор і головний куратор Музею мистецтв у Рамат- Гані (Ізраїііь) Меір Ааронсон, бачить звіязок створених художницею образів з поетичною канвою класика ізраїльської літератури Натана Альтермана:
І надвечір, у червоному світлі заграви,
Він втомився вести світову війну. Тож поклав чоловік своє змучене тіло
На грунт народів.
І побачив уві сні, як ангел, який пролітав поруч,
Відніс його на крилах до берега моря.
Чимало робіт на виставці не мають назви («Untitled») - таким способом художниця комунікує з глядачсм, запрошуючи за допомогою асоціацій знайти власний ключ до сюжету.
Відкриття виставки відвідав Надзвичайний та Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні пан Еліав Бєлоцерковські
Виставка «Між духовним і буденним» експонуватиметься у двох виставкових локаціях музею, розташованих у будівлях N9 15 і N2 17 no вул, Терещенківській 3 l6 лютого до 18 березня 2018 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар