Интернет реклама УБС

20.04.18

Небо із Заходу на Схід

«Небо із Заходу на Схід» – нова живописна серія відомого київського художника Олега Ясенєва, на створення якої його надихнули творчі мандрівки в Китай.

Небо єдине, та в кожного воно своє. Небо Олега Ясенєва, огортаючи український лісостеп купчастими хмарами, відображаючись у плесі Київського моря, зве в прозору далечінь. Із Заходу на Схід. Так прорисовується напрям живописних розмислів майстра, означений не стільки географією, скільки філософією: пізнання довколишнього світу й себе через діалог цивілізацій.
Далі на Схід – Піднебесна. Тут храмова аркада веде до безсловесної розмови з Буддою, а збережена архітектура внутрішніх двориків виразно підкреслює традиційну уяву про гармонію світобудови. Тут струми дощу витворюють дзвінку вертикаль, по якій небо сходить на землю, – земля ж вдивляється в небо чистими джерелами. Бринять дзбани, наповнені водою, як вмістилища посутнього… 
Прочиняються двері, й полотно заповнює світло, що наділяє довкілля просторовими формами. Простір розгортається вшир, углиб і ввись – до небесної сфери. І ми, зачаровані його сяйвом, разом із художником відчуваємо, що Небо – душа універсуму. 

Про автора
Олег Ясенєв народився 1963 року в с.Дніпровка Запорізької області. Навчався у Дніпропетровському художньому училищі (1980-1983), Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури, факультет станкового живопису (1984-1992). Закінчив аспірантуру НАОМА. Із 1996 р. – викладач живопису в Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури.
Член НСХУ (1997). Заслужений художник України (2007). Роботи знаходяться в колекціях України, Білорусі, Словаччини, Ватикану, Франції, Китаю та США.

Відкриття виставки відбулось 17 квітня 2018

Немає коментарів:

Дописати коментар