Интернет реклама УБС

13.08.18

Танконебезпечні напрямки і протитанкова оборона

Результат пошуку зображень за запитом "Колонна танков"
Танконебезпечний напрямок - смуга місцевості, позбавлена ​​великих природних або штучних перешкод, таких як щільна забудова, водойми великої площі, гори, яри, болота і т. п., які б ускладнювали противнику масоване залучення в бою бронетанкової техніки .
Танконебезпечний напрямок має володіти прийнятним рівнем прохідності і місткості для ефективного використання на ньому великих мас танків. Як правило, він визначається командуванням в смузі своєї оборони і збігається з найбільш імовірним напрямком головного удару супротивника або, при організації наступу, - з напрямками можливих контрударів і контратак.Відповідно до цього на танконебезпечних напрямках обладнуються позиції частин протитанкової оборони, вибудовується система вогню протитанкових вогневих засобів, виставляються інженерні загородження і намічаються рубежі дій підрозділів РЗЗ (рухливих загонів загороджень).

   В обороні РЗЗ тримається за першим ешелоном своїх військ на найбільш ймовірному напрямку головного удару супротивника в повній готовності до висування на ділянки прориву. Основним призначенням РЗЗ в оборонних діях вважається:

    
швидке зведення мінновибухових загороджень і організація руйнувань на напрямках прориву противника в глибину оборони, в районах висадки морського десанту і т. п.,
    
прикриття інженерними загородженнями стиків і флангів своїх військ, а також - рубежів розгортання військ для контратак і контрударів,
    
нарощування щільності загороджень на критичних ділянках оборони частин першого ешелону.У наступі РЗЗ слідує за першим ешелоном військ в готовності до облаштування загороджень на зазначених йому рубежах мінування. У наступальних діях завданнями РЗЗ зазвичай є:

  
організація загороджень на ймовірних напрямках контрударів і контратак противника,
  
прикриття інженерними загородженнями флангів ударних угрупувань і рубежів введення в бій другого ешелонів,
 
облаштування загороджень в частинах першого ешелону при закріпленні їх на захоплених позиціях.
 
        Сучасна протитанкова оборона включає: угруповання протитанкових засобів, систему протитанкового вогню всіх видів, пов'язана з системою протитанкових загороджень, а також протитанкові резерви і рухливі загони загородження. Основою протитанкового вогню є вогонь ПТУР, танків, протитанкової артилерії, ударних вертольотів і гранатометів. Протитанкова оборона організовується на всю глибину оперативного побудови (бойового порядку). Її ефективність досягається масуванням протитанкових засобів на танконебезпечних напрямках; своєчасним маневром силами і засобами; високою активністю і ефективністю засобів ураження танків та інших бронемашин противника; постійної розвідкою; організацією взаємодії між різними засобами ПТО, чітким і безперервним управлінням.

З відкритих джерел.

Немає коментарів:

Дописати коментар