Интернет реклама УБС

02.11.18

«У бій, разом»: в Україні створено першу в світі Лігу жіночого боксу




На офіційній прес-конференції організатори Ліги жіночого боксу розповіли про створення проекту та анонсували перший матч між українською командою U.Lions та командою Польщі, який пройде 19 грудня у Києві у Палаці Спорту.

Ліга жіночого боксу – це перший подібний проект як в Україні, так і у світі, який об’єднає на одному ринзі спорт та яскраве шоу, а також покаже, що жіночий спорт може підкорювати серця тисяч глядачів. В рамках Ліги проходитимуть бої між українською командою та спортсменками інших країн. Україну на турнірі представить команда U.Lions, до складу якої увійшли титуловані та досвідчені спортсменки Національної збірної України.

Детальніше про ідею проекту на прес-конференції 1 листопада розповіли його засновники – президент Ліги жіночого боксу та головний тренер команди U.Lions Володимир Богатиренко, віце-президент проекту та генеральний менеджер команди Мирослава Пеганова, капітан команди U.Lions Іванна Крупеня. 

Мирослава Пеганова зазначила, що жіночий бокс завжди знаходився за спиною «чоловічого». 

«Нашим спортсменкам традиційно приділяли набагато менше уваги, ніж чоловікам. Хоча у дівчат теж є вагомі нагороди, як на українському, так і на міжнародному рівнях. Спортивні досягнення дівчат не викликають жодних сумніві, що є заслугою Федерації боксу України, Міністерства молоді та спорту, кропіткої роботи їх тренерів та клубів. Тому завдання Ліги  - показати ці досягнення глядачам та допомогти спортсменкам стати відомими», - коментує Мирослава Пеганова. 

Головним хедлайнером шоу стане талановита та ексцентрична Дана Соколова. 

Тренер Володимир Богатиренко представив українську команду U.Lions. До її складу увійшли 9 титулованих українських спортсменок -  Анна Охота, Тетяна Коб, Іванна Крупеня, Сніжана Холодкова, Катерина Рогова, Анна Охрей, Анна Лисенко, Марія Боруца, Тетяна Шевченко.

Як наголошує тренер, U.Lions – це не просто професіонали боксу, але і харизматичні лідери, зі своїм темпераментом, готові ділитися своїми емоціями і заряджати публіку.

Очолила команду відома спортсменка Іванна Крупеня - багаторазова чемпіонка України та міжнародних турнірів, фіналістка чемпіонатів Європи, майстер спорту з дзюдо, боєць ММА.

«Для нас це дуже патріотичний проект. Адже ми представляємо команду України, ми хочемо показати силу нашого спорту. Наші спортсмени справді вміють працювати, тренуватись заради результатів та перемоги. Я думаю, що це чудовий шанс для України ще раз гучно заявити про себе на міжнародній боксерській арені, розвіяти певні стереотипи та показати, що ми варті набагато більшого. В той же час, Ліга жіночого боксу важлива для кожного з нас особисто. Тому що це можливість задовольнити власні амбіції, здобути славу та заробити собі ім’я», - ділиться Іванна Крупеня. 

Організатори наголосили, що у 2019 планується проведення ще 3 матчевих зустрічей з командами різних країн. А в 2020 році у проекту з’явиться можливість виходу на міжнародний рівень. 

Леонід Коваленко

Немає коментарів:

Дописати коментар