Интернет реклама УБС

27.12.18

"Дублікат"



(Оригінальна назва - «Джонатан»)

20 грудня 2018 року в новому київському кінотеатрі мережі «Оскар» (ТРЦ «Smart Plaza») відбувся прес-показ фільму «Дублікат».
З нагоди прем'єри організатори постаралися прикрасити вечір приємною музикою в інтер'єрах дуже затишного і комфортного кінотеатру «Оскар», що вражає своєю атмосферою, візуальним стиjmлем і шармом, а також дуже ввічливим і привітним персоналом.
Дуже хочеться побажати новому кінотеатру великих прем'єр, відмінних фільмів і вдячних глядачів!

Про творців

Режисером, творцем ідеї і співавтором сценарію виступив Білл Олівер. Це його дебютна робота в якості режисера на великому екрані, так як до цього в його фільмографії значився лише короткометражний фільм «The wrong son» 1993 (не слід плутати з фільмом 2018 року, так як це дві абсолютно різні кінороботи).
Над сценарієм також працювали Грегорі Девіс і Пітер Ніковіц (короткометражний фільм - «The Debutantes»), для яких «Дублікат» теж є дебютною роботою на великому екрані.
Оператор фільму - Зак Куперстайн, який отримав нагороду на фестивалі «Fantastic cinema festival» за кращу операторську роботу над драмою - фільмом жахів «Очі моєї матері».
Композитори - Брати Брук і Уїлл Блер ( «Віддалена місцевість», «Mustang Island», які написали також музику для декількох фільмів каналу «Netflix»).
У головних ролях - Ансель Елгорт ( «Малюк на драйві», «Дивергент», «Клуб мільярдерів»), Сьюкі Уотерхаус ( «Дивергент 2: інсургент», «Клуб мільярдерів»), Патріка Кларксон ( «Зелена миля», «Джуманджі» , «Догвіль», «Острів проклятих»), Метт Бомер ( «Славні хлопці», «Чудова сімка») і Дуглас Ходж.
Продюсери - Ренді Меніз, Ріки Толлман (серіал «Штам») і Ніл Додсон ( «Межа ризику»).

Дві сторони однієї монети

«Дублікат» - яскравий представник незалежного і при цьому якісно поставленого кіно. А незалежне кіно - це той напрямок, який не боїться експериментів і свіжих ідей, розкриваючи інші горизонти і перспективи, а так само нові жанри і таланти в історії кінематографа. Так було з Крістофером Ноланом і його фільмом «Жук-скакун», так було і з Джоном Карпентером і фільмом «Темна зірка». Незалежне кіно відкривало шляхи для багатьох великих майстрів в історії кінематографа і хто знає, можливо аналогічна історія трапитися і з творцями цього фільму?
Однак, не дивлячись на те, що для багатьох з тих, хто створював фільм, він став першим досвідом в повнометражному кіно, очевидно, що всі дуже старалися, працюючи над картиною. Є відчуття занурення, гідна режисура, відмінний, красивий саундтрек, прекрасна гра акторів і атмосфера. Так само варто відзначити, що фільм не виглядає дешево (в форматі інді-кіно), що теж додає йому балів. І звичайно ж, додатковим плюсом картини є те, що вона чимось нагадує такі приголомшливі серіали як «Чорне дзеркало» (канал «Netflix») і «Електричні сни Філліпа К. Діка». Так як задумка в цілому тут досить цікава і близька до того, що відбувається в цих серіалах, даний фільм, по суті, - психологічна драма і тема наукової фантастики тут майже не зачіпається.
Правда, є один аспект, який може не припасти до смаку деяким любителям кіно. І це не стільки сюжет, скільки його подача і розповідь в цілому. Фільм вийшов більш медитативний і розслабляючий, ніж той, який тримав би глядача в напрузі до фінальних титрів. Дуже віддалено можна привести в приклад фільми «Хранитель часу» (Мартіна Скорсезе) або «Патерсон» (Джима Джармуша). Але якщо у Мартіна Скорсезе, і Джима Джармуша вже є своя значна фільмографія і великий досвід за плечима, їх подача і розвиток сюжету були цілеспрямованими, і це було особливістю даних фільмів, то у випадку з «Дублікат» це скоріше відчувається як короткометражний фільм з дуже класною і цікавою ідеєю, який спробували розтягнути на великий повнометражний фільм.
Можливо, творці вирішили піти таким шляхом, щоб у повній мірі розкрити персонажів і їхні характери у фільмі, але не змогли зв'язати це гармонійно з розвитком і загальною динамікою сюжету.

Підсумок

Фільм експериментує з дуже цікавою і треба сказати, досить свіжою і неординарною ідеєю, а з технічною, візуальною та аудіо складовими все опрацьовано дуже якісно. Відчувається хороший смак і стиль, тому для дебютної роботи це дуже гідний результат. Однак також відчувається те, що творцям не вистачає досвіду в повнометражному кіно, щоб розкрити всі свої ідеї та реалізувати потенціал фільму на всю котушку. І це, в свою чергу, відбивається на темпоритм картини і розповіді сюжету.
Проте хочеться відзначити, що у творців відчувається величезний потенціал і з великим задоволенням хотілося б ще раз зануритися в їх світовідчуття і може навіть в їх «кіновсесвіт» (як це зараз модно)! А тому залишається величезна надія на те, що цей фільм лише початок перед величезною кількістю ще більш відмінних і якісних робіт!
В цілому кіно сподобалося! Але йти варто тим глядачам, хто обожнює формат незалежного кіно і експерименти в кінематографі, а так само розслаблюючі і медитативні фільми, з психологічною драмою з дрібкою наукової фантастики. Любителі фільмів, орієнтованих на стрілялки складову, можуть залишитися в подиві.

Оцінка

Оцінка фільму об'єктивно - 6.5

Оцінка фільму суб'єктивно - 7 (підвищення оцінки за цікаву задумку, чудовий саундтрек, хорошу режисуру, якісну операторську роботу і гідне технічне і візуальне виконання в цілому).

Фільм не призначений для дітей (18+)

Дякуємо кінотеатр «Оскар» і компанію «Своє кіно», а так само Ібазера Сулейманова за запрошення на кінопрем'єру!

Григорій Паксюткін 
Юліана Паксюткіна

Немає коментарів:

Дописати коментар