Интернет реклама УБС

18.12.18

Global Youth Fest `18


13 грудня 2018 р. в Українському домі відбувся "Global Youth Fest `18". Хто бажає відкрити світ для себе і як переплітаються між собою культури світу? Це все можливо на Фестивалі культур, що проводять волонтери після повернення з країн, де вони прожили цілий рік! Безліч фарб, неймовірні враження, історії пережитого досвіду та танці з усіх куточків планети. Африка, Індія, Південна Америка, Азія. А вже наступним волонтером можеш стати ти! Завдяки волонтерській програмі молоді люди отримують унікальний життєвий та професійний досвід, навички вільного володіння іноземними мовами та розуміння принципів розвитку інших країн. Повертаючись до України, вони використовують набуті знання, аби будувати свою країну.
Участь у заході взяли українські студенти, які завдяки різним волонтерським програмам рік життя провели в країнах Африки, Південної та Північної Америки, Європи, Азії.
На фестивалі "Global Youth Fest `18" глядачам показали національні танці різних країн світу, мюзикл. Гості фестивалю також змогли почути історії волонтерів і послухати різноманітні музичні виступи.
Фестиваль волонтерів "Global Youth Fest’18" проводився з метою привернути увагу суспільства до проблеми еміграції українців. Останнім часом еміграція української молоді у пошуках кращого життя - набирає обертів. Так за статистикою, 30 відсотків молодих людей - готові виїхати з України заради високооплачуваної роботи.
"До того, як прийняти рішення про еміграцію, чи до того, як виїхати з країни, вони можуть на своєму досвіді переконатися, як живуть інші країни. Як правило, це, звичайно, виїжджають в найбідніші країни світу", - говорить Роман Греба, заступник міністра освіти і науки України.
Адже світові потоки міграції з кожним роком зростають і охоплюють майже всі країни.
Причини відтоку молодого населення з України різні. В основному трудова міграція пояснюється складнощами працевлаштування та низьким рівнем матеріального становища. Тож головною метою волонтерських подорожей - повернутися додому із новими вміннями.
"Чому ми відсилаємо волонтерів - для того, щоб вони повернулись назад, для того, щоб вони побачили, що дійсно в нашій країні можна жити, в нашій країні можна розвиватися, якщо ми це робимо разом", - говорить Тетяна Остапенко, волонтер.
За роки існування волонтерської програми понад 27 тисяч молодих людей з усього світу побували у 95 країнах. Серед них понад 300 українців - лише за останній рік.
Захід відбувся завдяки організатору щорічних світових форумів, міжнародного експерта та лиректора південнокорейської державної організації з питань виховання молоді Джо Гю Юи. З української сторони організаторсми стали ГО "Світова молодіжна спільнота" за інформаційної підтримки Мінмолодьспорту, Мінсоцполітики, Держслужби зайнятості, Київського молодіжного центру, Всеукраїнської волонтерської організації та Української асоціації студентів.
Леонід Коваленко

 

Немає коментарів:

Дописати коментар