Интернет реклама УБС

06.06.19

«Лакуна» Нікіти Власова

Український художник Нікіта Власов вперше представив свій новий персональний проект «Лакуна». До проекту увійшло понад 15 робіт китайською тушшю, створених майстром упродовж 2019 року.
Куратор проекту – Олексій Василенко, арт-менеджер – Тетяна Пилипчук.
«Лакуна» – експериментальний художній проект Нікіти Власова, візуальність якого існує на межі філософських засад класичної японської каліграфії та прийомів автоматичного письма сюрреалістів. Проект об’єднує три серії: птахи, люди та літаки, виконані чорною китайською тушшю на білому папері у великому масштабі. Формальну лаконічність зображувальних засобів митець наділяє універсальністю, що прагне до абсолюту.
Образна складова серій відсилає до можливості виокремлення певних моментів серед цілісного потоку буденних переживань, спрямованих на віднайдення людської свободи. Кожен силует, зображений Власовим – це узагальнений образ персонального чуттєвого досвіду, який формується під час тривалого процесу рефлексії, знаходячи свій вихід у монохромних знаках на папері.
Процес трансформації ідеї у мистецький образ триває всього кілька хвилин. Миттєвість самого художнього акту є для художника необхідною умовою істинності зображуваного.
Динамічність і завершеність кожної роботи ілюструє можливість артикуляції наративних та світоглядних лакун, які виникають на зламі чуттєвості і неможливості її вербального вираження. Це саме та універсальна тема, яка глибоко викорінившись у світових філософських традиціях по-новому актуалізується у цьому художньому проекті.




Немає коментарів:

Дописати коментар