Интернет реклама УБС

29.07.19

Король Лев


«Коли всі думають про те, що взяти, справжній правитель думає про те, що дати»

Хай живе король!

Двадцять п'ять років тому, а саме 24 червня 1994 року, в широкий прокат вийшла перша частина мультиплікаційного фільму «Король Лев». Це був 32-й за рахунком мультфільм студії «Дісней». Він миттєво привернув до себе величезну увагу і отримав чудові відгуки як критиків, так і глядачів. До сьогоднішніх днів на авторитетному сайті «Rotten Tomatoes» відзначений позитивний відгук 93% як у глядачів, так і у критиків.
Мультиплікаційний фільм «Король Лев» удостоївся безліччю нагород, серед яких: дві премії «Оскар» - за пісню «Can You Feel The Love Tonight» сера Елтона Джона і оригінальний саундтрек, автором якого є маестро Ханс Циммер ( «Темний лицар,« Початок » , «Інтерстеллар»). А також три премії «Греммі» і три «Золотих Глобуса». Крім того, в ті роки «Король Лев» став одним із найбільш продаваних мультфільмів на касетах «VHS» за весь час.
До сих пір «Король Лев» вважається не тільки одним з найкращих і успішних мультфільмів студії «Дісней», а й за всю історію світового кіно.
Серія «Король Лев» складається з трьох повнометражних фільмів - «Король Лев» (1994), «Король Лев 2: Гордість Сімби» (1998), «Король Лев 3: Хакуна Матата» (2004), двох основних серіалів «Тімон і Пумба »(1995),« Хранитель Лев »(2016) і один спін-офф мінісеріал« It's UnBungalievable »(2016).
У 2011 році в прокат вийшла оновлена ​​версія мультфільму в форматі «3D».
Крім того, по франшизі «Король Лев» вийшло безліч відеоігор, книг і т.п.

Автори сучасної версії

До 25-річчя з моменту виходу оригінального мультфільму, студія «Дісней» вирішила випустити повнометражний художній фільм «Король Лев».
Режисером і продюсером став Джон Фавро ( «Залізна людина» 1, 2, «Книга Джунглів»).
Фільм продюсував Джеффрі Сільвер ( «Тренувальний день», «Трон: Спадщина», «Грань майбутнього»).
Оператором став Калеб Дешанель. Він є неодноразовим номінантом на премію «Оскар» і номінувався на премію від Британської академії кіно і телевізійних мистецтв ( «BAFTA») за кращу операторську роботу. У його фільмографії є ​​такі картини як «Патріот», «Страсті Христові», «Джек Річер» і багато інших.
Композитором і автором саундтрека залишився володар премій «Оскар», «Золотий глобус» і «Греммі» Ханс Циммер.
Ролі озвучували: володар премії «Золотий глобус» Дональд Гловер (серіали «Атланта» і «Час пригод», фільми «марсіанин», «Людина-Павук: Повернення додому»); номінант на премію «Еммі» Сет Роген ( «Донні Дарко», «Кунг-фу панда», «Стів Джобс»); володар премії «BAFTA» Чиветел Еджіофор ( «Доктор Стрейндж», «12 років рабства»), багаторазовий володар премій «Еммі», а також володар премії «Золотий глобус» Елфрі Вударт ( «Перший месник: Протистояння», «12 років рабства» , «Планета Ка-Пекс», «Відчайдушні домогосподарки»); номінант на премію «Еммі» Біллі Айкнер ( «Американська історія жахів»), Джон Олівер ( «Гравіті Фоллз», «Сімпсони», «Смурфіки»); багаторазовий володар премії «Греммі» (і безлічі інших нагород) Бейонсе і лауреат премії «Оскар» Джеймс Ера Джонс ( «Зоряні війни»). Правда, почути цих зірок можливо лише в оригінальній версії.

Двадцять п'ять років по тому

«Король Лев» в якості художнього фільму - це практично повний переказ сюжету оригінального мультфільму, але з невеликими змінами і доповненнями. Основною особливістю даного рімейка є відмінна операторська робота, міцна режисура і неймовірна фотореалістична комп'ютерна графіка. І всі ці елементи в синергії між собою здатні вразити з перших секунд. Те, що було намальовано в мультфільмі, буквально оживає на очах.
Найближчим аналогом є фільм «Книга Джунглів» 2016 року, режисером якого також був Джон Фавро, але в «Королі Леві» комп'ютерна графіка здійснила справжній стрибок.
Однак, слід зауважити, що через втручання настільки просунутої і серйозної комп'ютерної анімації, фільм по духу стає схожим на якусь суміш між художнім і документальним кіно. З одного боку, це робить сприйняття і занурення набагато глибше, але з іншого - це вносить значну різницю між фільмом і мультиплікаційним фільмом «Король Лев». Якщо в мультфільмі персонажі і їх діалоги були намальованими, їх міміка і емоції виглядали коректно, так як все це було абсолютно доречно в сфері анімації. У новому фільмі, через максимальне наближення до реальності, частина емоцій і міміки змінилося. Це може припасти до смаку не всім, але нам, як шанувальникам оригіналу, дивитися дану версію було дуже приємно. Треба сказати, що діти, присутні при перегляді, також залишилися дуже задоволені.
Окремо хочеться відзначити, що оновлений саундтрек за авторством Ханса Циммера і Елтона Джона, звучить також приголомшливо і чудово, як це було в оригіналі. Крім того, у фільмі з'явилося кілька нових пісень.
В цілому сподобався український дубляж, але деякі жіночі голоси (наприклад, доросла левиця налу) не завжди
професійно звучали у фільмі, що кілька розсіює занурення в атмосферу картини, проте в іншому все чудово. 

Підсумок

Навіть якщо ви не дивилися оригінальний мультфільм, ця картина гідна вашого перегляду. Все краще, що можливо було перенести з мультфільму в художній фільм, перенесено гранично дбайливо і акуратно, часом повторюючи оригінал покадрово.
Легкий і приємний, річний фільм для всієї родини.

Об'єктивна оцінка нехай залишається за вами, так як оригінальний мультфільм вже давно завоював популярність, а різниця між ним і фільмом - справа смаку.

Велика подяка «Планеті Кіно» і «B & H» за запрошення на прем'єру.

Окрема подяка - Вікторії Мурованій.

Григорій Паксюткін
Юліана Паксюткіна

Немає коментарів:

Дописати коментар