Интернет реклама УБС

13.07.19

ТАНДЕМ

Виставка «TANDEM» в галереї "Білий світ". На ній представлені екслібриси понад 60 графіків з України та Чехії.
На виставці «TANDEM» публіка може бачити широкий спектр друкованої графіки у всьому розмаїтті тем і технік: там і літографія, і різні види глибокого друку, і ліногравюра. Серед українських митців – Костянтин Антюхін, Олег Денисенко, Роман Романишин, Костянтин Калинович, Олексій Федоренко та інші. З чеської сторони свої роботи представлять Карол Демел, Мартін Манойлін, Петр Мінка, Властіміл Собота та інші видатні майстри екслібрису.
Цю грандіозну виставку спільними силами представляють ЦСМ Білий Світ, український Екслібрис-клуб і чеська Асоціація колекціонерів та шанувальників екслібрису.
Вже давно екслібрис перестав мешкати суто під обкладинками книг і переселився на стенди музеїв та стіни галерей. У 1994 році в Мілані відбувся XXV Міжнародний конгресі екслібрисистів, що став знаковим для нашого мистецтва, адже того року вперше в конгресі особисто взяли участь українські митці – і одразу впевнено заявили про Україну як про потужний осередок екслібрису. Відтоді міжнародні з’їзди екслібрисистів не обходяться без яскравої української участі. Чеські ж майстри вже давно славляться своїми екслібрисами по всій Європі, та й по всьому світу! 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар