Интернет реклама УБС

31.05.20

Як Instagram перетворився з джерела креативу в одну з найдорожчих платформ для заробітку і як це вплинуло на українців?

Зараз абсолютно кожна людина на планеті знає слово «Інстаграм», навіть якщо ніколи їм не користувалася. Кількість користувачів додатку росте з кожним днем і вже давно зайшла за межу в мільярд користувачів. Щоб розібратись як цей термін потрапив в Україну давайте повернемося на 10 років назад, коли люди вперше почули слово «Інстаграм».
У 2010 році два студенти зі Стентфорду розробили для продукції Apple додаток, який вміщував у собі декілька функцій соціальних мереж, а також фотографій та таргетингу. 
Вважаючи свій проект провальним хлопці були шоковані, дізнавшись шо за ніч їх творіння скачали з App Store більше 20 000 користувачів, що стало рекордом за всю історію існування компанії Apple.
Неймовірний старт не залишився без уваги і до проекту одразу приєдналися професійні менеджери, які активно працювали над додатком. У 2011 році в Інстаграм запустили хештеги, фільтри та ще кілька функцій, яких на той момент не було майже ніде. 
У 2012 році розробники подарували світу технологій версію Інстаграм для власників Android, яке лише за добу завантажили близько одного мільйона користувачів. І в тому ж році власник та розробник соціальної мережі Facebook, Марк Цукерберг придбав Інстаграм за $1 млрд.
З кожним оновленням Інстаграм перетворюється на більш якісний та затребуваний продукт. Згодом користувачі мали змогу завантажувати не лише фото, а й відео, а також відмічати на своїх постах інших людей. 
У 2015 році Інстаграм став справжнім «мастхевом» у житті мільйонів людей по всій планеті, зокрема українців. Люди почали слідкувати за зірками, і тоді в Інстаграмі вперше з’явилася реклама. Чутки про Інстаграм розліталися по світі з шаленою швидкістю, і чим більше грошей отримували розробники, тим більший попит був на рекламу серед користувачів додатку. 
 Зі збільшенням можливостей та функцій соціальної мережі, з’являлося все більше бізнес аккаунтів, блогерів, інтернет магазинів тощо. Інстаграм поступово почав перетворюватися на майданчик для заробітку, що сприяло розвитку величезної конкуренції. 
Зараз користувачі мають змогу повністю контролювати свій акаунт, відкривати його лише обраним користувачам, або навпаки, рекламувати щоб стати популярним. Фото та відео можна редагувати у самому додатку, ділитися враженнями та незабутніми моментами можна у тимчасових «історіях», та ще безліч корисних функцій, аналогів яких на ринку дотепер не існувало. Згідно з дослідженням, проведеним у 2018 році, найвищий рівень залученості на пост мала галузь вищої освіти(3,39%). Друге місце зайняли спортивні команди - 2,28%, а третє - некомерційні організації (2,14%).

Юлія Павлюк

Немає коментарів:

Дописати коментар