Интернет реклама УБС

15.02.21

Життя в стилі еко


Авторка: Анна Слезіна


Тема екології зараз як ніколи актуальна.


Люди хочуть жити в гарному та чистому середовищі. 

А що для цього потрібно? Правильно, робити його кращим.

Насамперед, не смітити та з повагою ставитися до природи.

Протягом усіх минулих років питання забезпечення екологічної безпеки в Україні багато декларувалося, але реально не вирішувалося на рівні держави. Скрізь можна спостерігати одну й ту саму тенденцію – екологічні проблеми накопичуються та консервуються. 

Транспорт належить до головних забруднювачів атмосферного повітря, водоймищ і ґрунтів. Відбувається деградація екосистем під впливом транспортних забруднень, вкрай інтенсивно на урбанізованих територіях. Гостро стоїть проблема утилізації та переробки відходів, що з’являються за використання транспортних засобів. На потреби транспорту споживаються природні ресурси. Викиди автомобілів містять понад 200 хімічних сполук-продуктів згорання палива, більшість із яких токсичні.

Не менш небезпечним забруднювачем оточуючого середовища є промислові відходи. Як свідчать статистичні дані, приблизно 80% всіх шкідливих викидів у повітря - наслідок енергетичних процесів (добування, переробка й використання енергоресурсів).

Основними негативними наслідками сільськогосподарської діяльності людини є збідніння та виснаження родючих українських чорноземів, промислове забруднення ґрунтів, застосування азотних і нітратних мінеральних добрив. 

Всі вищезазначенні чинники згубно впливають на екологічну ситуацію в Україні й викликають такі негативні наслідки, як парниковий ефект, кислотні дощі, руйнування озонового шару. За умов подальшого зберігання подібного стану речей нашій країні загрожує екологічна катастрофа. 

Немає коментарів:

Дописати коментар