Интернет реклама УБС

07.04.21

6 одних з старіших міст світу

Пловдив, Болгарія

Пловдив - місто контрастів, відрізняється особливою красою і чарівністю.  На його території зустрічаються як давні архітектурні забудови, так і сучасні будівлі.  Близько 200 з них оголошені історичними пам'ятниками і взяті під охорону. Культурна спадщина міста унікально не тільки для країни, а й світу в цілому.  За дивовижну мальовничість Пловдив отримав назву «міста художників».

Сучасний Пловдив - один з головних туристичних і культурних центрів Болгарії, який пропонує туристу вражаючий набір пам'яток від Античності до Середньовіччя і Нового часу.

Пуебла, Мексика

Пуебла - один з найбільших і найкрасивіших міст Мексики.  В даний час тут проживає понад один мільйон жителів.  Пульсуючий мегаполіс багатий архітектурними пам'ятниками і численними музеями.  Чимало радості доставляє гостям міста і дивовижно красива природа цих місць.  Місто оточують засніжені вершини гір вулканічного походження.  Місцеве населення нерідко називає Пуебла "мексиканським Римом" або "Містом ангелів".

 Як свідчить місцева легенда, перші будівельники Пуебла хотіли звести тут 365 церков, по числу днів в році.Але задумка так і не вдалася.Не дивлячись на це, в Пуебла можна побачити багато красивих пам'яток архітектури, найбільш примітними з яких є каплиця Дель-Россаріо і церква Санто-Домінго.Вони виконані в стилі бароко, але мають і деякі національні риси.  Такий архітектурний стиль називають мексиканським бароко або стилем чуррігеско.

Ель-Файюм, Египет

Єгипетське місто виникло на карті світу в 4 тисячолітті до н.е.Файюм розташувався на північний захід від Каїра, на території стародавнього Крокоділополіса.Таке незвичайне ім'я населений пункт в честь культу священного крокодила Петхусоса, котрому поклонялися місцеві жителі. Зараз же місто досить сучасний, тут можна відвідати великі базари, мечеті, лазні, а так само піраміди Хавара і Лехин.

Агрос, Греція

Грецьке місто Аргос вважається одним з найбільш древніх міст землі, населення якого ніколи не покидало місто.Перші поселення людини в цьому місці з'явилися ще 7 тисяч років тому. І знаходиться місто в самому примітному з точки зору пам'яток регіоні Греції - Арголиде.  Зовсім недалеко від міста знаходяться руїни Мікен і Тиринфа, з якими Аргос багато століть суперничав за домінування і в кінці кінців переміг.

Балх, Афганістан

 

Це місто, розташований на території сучасного Афганістану, часто називають колискою трьох релігій: зороастризму, іудаїзму і буддизму.  Балх прийнято вважати батьківщиною Заратустри, основоположника зороастризму - найдавнішою релігії світу, відомої людині.

Варанасі, Індія

Варанасі - один з найдавніших «живих» міст світу і один з найстаріших міст в Індії, розташований на березі річки Ганг на сході штату Уттар-Прадеш.  За легендою, місто заснував бог Шива 5 тисяч років тому, проте вчені вважають, що Варанасі був побудований близько 1000 року до н.е. Варанасі згадується в стародавніх індійських писаннях, таких як Рігведа, Рамаяна, Махабхарата.  Місто відоме також як батьківщина знаменитого музичного інструменту ситара і всесвітньо відомого музиканта Раві Шанкара.

 Варанасі вважається священним містом у індуїстів, буддистів і джайністов, і центром, що не припиняється паломництва, містом, в якому більш сильно, ніж де-небудь в Індії, відчувається взаємозв'язок людського життя.


Владислава Ткаченко

Немає коментарів:

Дописати коментар