Интернет реклама УБС

20.06.21

Чому мультфільми так люблять діти?



Кожен з нас в дитинстві полюбляв дивитися анімаційні фільмі. Деякі, навіть з нетерпінням чекали виходу серії  свого улюбленого мультсеріалу .

Але ж в чому секрет мультфільмів і чому вони так подобаються дітям ?

Слід зазначити, що історія анімації  датується 20 липнем  1877 року у Франції ,коли інженер-самоучка Еміль Рейно створив і представив публіці перший праксиноскоп .А вже 28 жовтня 1892 року Еміль Рейно продемонстрував у паризькому Музеї  Гревен  першу анімаційну стрічку за допомогою апарату «оптичний театр», що діє інакше ,ніж кінопроєктор.

 Перші анімаційні фільми являли собою мальовані й розфарбовані від  руки пантоніми тривалістю  аж до п’ятнадцяти хвилин. Вже тоді можна було додавати   звуковий супровід, синхронізований із зображенням. Рейно створював також анімаційні фільми , в яких з малюнками застосовувалися фотографії. Надалі внесок у розвиток анімації робили інші аніматори, створюючи картини в різних жанрах і техніках.

Час іде а різноманітність анімаційних фільмів тільки набирає обертів ,не кажучи вже про нові технології, які дозволяють насолоджуватися якісною картинкою перед екраном телевізора. А якісна картинка – це вже запорука успіху ,тим паче у поєднанні з цікавими історіями та персонажами. Адже успішність анімаційного фільму напряму залежить від драматургічної насиченості історії. А для того, щоб реалізувати сюжет потрібно не один раз комбінувати та експериментувати не тільки над характерами персонажів але і самого сюжету. Також не потрібно забувати, що діти люблять яскраві та насичені кольори, тому і не дивно, що майже у кожному сучасному мультфільмі персонажі  розфарбовані у насичені кольори ,які  ще більше притягують увагу маленьких  глядачів. 

Важливим є те, що на даний момент випускається дуже багато анімаційних фільмів ,які не тільки ваблять своїми яскравими героями але і навчають чомусь новому та з яких можна черпати багато корисної інформації. Прикладом може слугувати мультсеріал «Фіксики» прем’єра якого відбулась 13 грудня 2010 року. Саме у цьому мультсеріалі поєднуються як і яскраві персонажі так і повчальні пригоди героїв. Адже сам мультик в легкій та цікавій формі розповідає та пояснює дітям, як влаштований  наш технологічний світ.


Анастасія Налапій

Немає коментарів:

Дописати коментар