Интернет реклама УБС

28.06.21

Що таке булінг?І як його уникнути ?


Булінг (цькування) - це агресивна поведінка однієї дитини або групи дітей по відношенню до іншої дитини, що супроводжується постійним фізичним і психологічним впливом.

На даний момент ця проблема поширюється дедалі більше і тому слід більше ознайомиться з видами булінгу  та дізнатися як його уникнути.


Найпоширенішими видами булінгу є: психологічний, фізичний, економічний, сексуальний та кібербулінг. 

Всі ці види булінгу так чи інакше негативно впливають на психіку дитини ,яка стає жертвою цих «недитячих ігор».


Якщо ви відчуваєте, що ваша дитина із радісного підлітка перетворилась на більш замкнуту  - це знак того,що саме ваша дитина стала жертвою булінгу. І перш ніж кричати та звинувачувати в цьому дитину, потрібно навпаки спокійно поговорити та з’ясувати з чого почалося цькування з боку підлітків. В тому випадку ,якщо  ж ви дізналися ,що саме ваша дитина  присутня у компанії підлітків ,які спричиняють булінг - проведіть з нею бесіду та намагайтесь донести до дитини ,що її дії не є правильними. Для того, щоб булінг не торкнувся вас або когось із вашого близького оточення - потрібно завжди проводити  бесіди зі своїми дітьми та пояснювати, які дії не є законними. Крім цього, педагоги у кожній школі мають пояснювати та аналізувати поведінку підлітків задля запобігання неприємних ситуацій та булінгу. І тільки тоді шанс стати жертвою булінгу уникне.

Анастасія Налапій

Немає коментарів:

Дописати коментар