Интернет реклама УБС

01.07.21

Виробляємо звичку займатися спортом

Спорт допомагає відновити свої життєві сили та відчути себе здоровим. Але багато людей починають займатися спортом і через деякий час кидають цю затію. «Кожного нового клієнта я запитую: «Нащо вам спорт? Я не займаюся з тими, хто не ставить перед собою якоїсь цілі», — розповідає фітнес-тренер Інна Кузнецова.

Почати займатись спортом важко, а кинути― набагато легше. Це може бути через безліч причин. І перша з них ―недостатньо мотивації. Новачки, які займаються будь-яким видом спорту, іноді не мають чіткої мети. Є шалене бажання щось змінити, але що саме ―не відомо. Це все і призводить до того, що перестають займатись  вже через тиждень. Людям не вистачає мотивації та самодисципліни, щоб продовжити розпочате. 

Інша проблема полягає в тому, що може бути занадто складно. Ми починаємо з великим бажанням та ентузіазмом, тому ставимо захмарні цілі.  Наприклад, « Я займатимусь кардіотренуванням кожен день по дві години». Зрозуміло, що наміри занадто складні. Ентузіазм―це звичайно добре, але на довго вас не вистачить і тоді заняття стануть для вас важким тягарем. 

Ще одною з причин може бути, що у вас безліч цілей. Не найкраща ідея планувати зробити більше, ніж може ваш організм. Наприклад, ви вирішили записатись на пілатес або в басейн, правильно харчуватись, пити багато води та раніше лягати спати.  Дуже багато цілей заважають сконцентруватись на одній. Щоб досягти успіху, починайте з малого. Важко встигати все і одразу. 

Інна має величезний досвід роботи у цій сфері. Вона пропонує поради, які допоможуть вдало перетворити спорт на звичку. Перша: виберіть одну просту мету. Буде чудово, навіть, якщо ви запишете її, також вона має бути максимально проста. Через деякий час можна ускладнювати свою мету. Не потрібно братися за нові цілі, поки не досягнете результатів в попередній. 

Друга: складіть особистий план занять. Важливо, щоб план був поетапним, тому не потрібно одразу починати з важких та інтенсивних тренувань. Вистачить 30 хвилин в день для перших тижнів. 

Третя порада: якщо ведете щоденник, обов’язково записуйте спорт у список справ на день. Це може допомогти не забути про тренування. 

Четверта: відпрацьовуйте пропущені заняття. Бувають такі ситуації в житті, що ми можемо піти не по плану дня. Але пропуски не мають бути регулярними. 

П’ята: увімкніть музику, яка вам подобається. Ви можете слухати будь що, наприклад, подкасти, аудіо книги, радіо  або ж просто улюблені пісні. Це здатне допомогти відволіктися і швидше досягти поставленої цілі. 

Шоста порада: записуйте свої результати. Наприклад, заведіть щоденник або завантажте додаток на телефон, де ви будете контролювати свої маленькі перемоги. Туди можна додати вагу або об’єм.  

Сьома: додайте  різноманітності. Чим яскравіше будуть тренування, тим цікавіше вам буде займатись. Якщо ви займаєтесь бігом на вулиці, придумайте собі пару різних маршрутів або локацій. Так ця звичка швидко не набридне.

Восьма: додайте трішки мотивації. Придумайте, яким чином ви можете себе мотивувати. Якщо  відчуваєте та бачите, що ви робите успіхи та наближаєтесь по троху до успіху, то обов’язково нагороджуйте себе. Наприклад, з’їжте щось смачненьке або зробіть  інші подарунки, які вас замотивують ще більше. 

Все ж таки, варто розуміти, що фізичне навантаження це лише 30% від здорового та підтягнутого тіла. Інші ж 70% це здоровий спосіб життя та правильне харчування. 

Щоб досягти певного результату, потрібно відмовитись від алкоголю та цигарок тому, що ці продукти погано впливають на наш організм як зсередини, так і зовні, шкіра та внутрішні органи страждають. 

Також не забувайте про харчування. Краще їсти маленькі порції, але 5-6 раз. Постарайтеся слідкувати за тим, що та коли ви їсте. Додайте до свого раціону більше фруктів і овочів.  Почніть розуміти своє почуття голоду, не переїдайте та не доїдайте порцію, якщо вам не хочеться. 

Всі знають про те, що потрібно пити багато води, норма для звичайної людини 1.5-2 літра. Починайте свій день всього з одної склянки, можна додати скибку лимону або просто випити теплої. Вона компенсує втрачену рідину, яка була залучена в різних процесах вашого організму в ночі. Крім того, допомагає запустити шлунково-кишковий тракт. Але одна склянка в день, це дуже мало, потрібно вживати норму  протягом всього дня. Для цього візьміть з дому пляшку чи купіть по дорозі на роботу або університет. А щоб не забути про це, можна завантажити додаток на телефон, який буде контролювати кількість випитої рідини та надсилати повідомлення про те, що вже час наситити свій організм водою. 

Якщо ви не компетентні в цій сфері, зверніться до спеціаліста — фітнес-тренера. Перед цим перевірте своє здоров’я у лікаря.

Будь-хто може стати тим, ким бажає. Немає нічого неможливого. Тільки в ваших руках майбутнє, яким ви самостійно можете керувати. Якщо ви справді хочете щось змінити у своєму житті, то починайте вже зараз. Не варто шукати зручного моменту чи чекати  наступного понеділка. Починайте тут і зараз та підтримуйте свій стимул, бажання протягом всього шляху.  

Анна Хмельницька


Немає коментарів:

Дописати коментар