Интернет реклама УБС

29.07.21

Мармуровий кар’єр – чудове місце для відпочинку недалеко від Києва!


Розпал літа, а ви так і не відпочили? Нема часу, або ж лінь виходити з дому? Дніпро не влаштовує, а море далеко? Не слід засмучуватись адже є чудовий варіант, де можна провести незабутні вихідні поблизу Києва.  

 Мармуровий кар’єр, або ж як його називають в народі, голубе озеро унікальний своєю кришталево чистою водою та незвичним бірюзовим відтінком непритаманним іншим водоймам. Не менше ніж 50 років тому геологи відкрили в Житомирській області поблизу с. Негребівка нове цінне родовище мармуру − прекрасного облицювального матеріалу, улюбленого каменю скульпторів та архітекторів. Білосніжний Негребівський мармур просвічується на 5 см, в той час як найкращі ж сорти уральського – лише на 2-3 см. Крім цього, мармур має надзвичайно красивий малюнок, високий ступінь стійкості. Він легко розколюється на плитки різних розмірів, не змінюється під впливом сонця і дощів. 

Не зважаючи на те, що в родовищі є понад 10 мільйонів кубометрів мармурової сировини, яка залягає на глибині 20-30 метрів від верхнього шару землі і простягається углиб більш ніж на 100 метрів, Негребівський кар’єр давно вже не функціонує. Зараз він наповнений водою і відкритий для відпочинку як з сім’єю так і з друзями. Сюди приїжджають подорожуючі на декілька днів щоб насолодитись краєвидами, адже біля водойми знаходиться сосновий ліс, де можна розбити палатку та відпочити від міської метушні. Варто зазначити, краще приїздити сюди в будні дні, на вихідних трохи людно. Знаходиться кар’єр усього за 75 км. від Києва, а доїхати можна завдяки навігатору, адже позначка Негребівського кар’єру є на карті. Вдалого Вам відпочинку!

Кишковська Юлія





 

Немає коментарів:

Дописати коментар