Интернет реклама УБС

16.08.21

Відбулось урочисте закладання капсули часу з посланням Президента майбутнім поколінням в рамках презентації Міжнародного дитячого наукового центру







12 серпня у Пущі-Водиці під Києвом урочисто запклали капсулу часу з посланням від Президента України Володимира Зеленського до майбутніх поколінь на місці будівництва першого в Україні Міжнародного центру дитячої наукової творчості Малої академії наук України. До капсули часу також увійшли послання на писані МАНівцями – переможцями міжнародних конкурсів, а також Міністра освіти та науки Сергія Шкарлета і президента МАН Станіслава Довгого.

Закладання капсули часу відбулося в рамках презентації проекту 12 лабораторій майбутнього центру, до якого будуть залучені фахівці з національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору NASA, Європейської організації з ядерних досліджень CERN, Аргонської національної лабораторії та міжнародного руху за дозвілля в науці та техніці MILSET. Під час презентації центру відбулися демонстрація макету майбутнього комплексу та екскурсія його територією. 

Надсучасний науковий центр зводять за ініціативи Малої академії наук під егідою ЮНЕСКО, за підтримки Міністерства освіти і науки України та Національної академії наук для проведення всеукраїнських і міжнародних заходів, підготовки освітян і молодих науковців.

«В усій Європі немає такого центру з науковими лабораторіями, який міг би прийняти 500 школярів. Найбільш знаний на сьогодні – XLAB у Ґеттінґені – має 2 чи 3 лабораторії, де можуть перебувати 12 учнів. Натомість ця локація дасть можливість проводити міжнародні змагання найвищого рівня саме в Україні. Це престиж і авторитет нашої країни як інтелектуальної та високотехнологічної держави», – зазначив Станіслав Довгий.

За інформацією Міністерства освіти та науки України, центр матиме власну обсерваторію та лабораторію прототипування, завдяки яким молоді дослідники космосу та винахідники зможуть працювати із сучасним обладнанням. А ще – всю необхідну інфраструктуру для освітніх і конкурсних подій: 3 конференц-зали, кінолекційну залу та сферичний кінотеатр. Подбали й про власну систему енергозабезпечення, готель для викладачів і молодіжний хостел, їдальню та спортивно-оздоровчий комплекс.

Міжнародний центр дитячої наукової творчості в Пущі-Водиці стане головним майданчиком України для проведення всеукраїнських і міжнародних конкурсів, олімпіад, підготовки педагогів і молодих науковців. Тут будуть лабораторії природничих наук, технологій, інженерії та математики, які куруватимуть учені зі світовими іменами. Центр обладнають власною системою енергозабезпечення. Він матиме готель для викладачів і молодіжний хостел, їдальню та спортивно-оздоровчий комплекс.

Леонід Коваленко

Немає коментарів:

Дописати коментар