Интернет реклама УБС

04.09.21

Бенто-торт – тренд літа 2021


Нещодавно Інстаграм заполонила реклама на кшталт: «Будь першим хто пече бенто-торти в Україні!». Спочатку я не звертала на це уваги до поки її не стало занадто багато і все ж вирішила поцікавитись, що це за тренд літа 2021. Дійсно літа, адже поодинокі акаунти кондитерів, які печуть бенто-тортики з’явились в Україні на початку липня. Так що ж це за чудо-ласощі, як вони змогли заполонили увесь світ, а тепер дійшли і до України? Давайте дізнаватись разом.  

Бенто-торт – це маленький за розміром тортик, який важить від 300 до 500 грам. Такі тортики вперше з’явились в Кореї, як «торт на ходу» або «торт без спільного використання». Хоча саме слово «бенто» – японський термін для однопорційної запакованої їжі в пластмасову, плетену або металеву коробку. Такі ланч-бокси японці беруть в школу, поїздки на роботу чи пікнік. Традиційно вміст бенто складається з вареного рису, м’яса, риби, овочів, яєць, фруктів, а сьогодні вже і тортика. 

Бенто-тортики почали набрали шаленої популярності під час пандемії. Це ґрунтується на тому, що під час карантинних обмежень збиратись великими компаніями заборонено, тому щоб відсвяткувати день народження потреби у великих тортах нема, вистачить і маленького бенто, розрахованого на одну-дві особи. 

Не лише розміром ці бенто-торти завойовують серця любителів солоденького, а й своїм яскравим виглядом і мінімалістичним милим дизайном. Ніяких ягід, льодяників та іншого в декорі не використовується, тільки кремовий надпис, малюнок, мазки або ж градієнт. Деякі пекарі додають начинку, наприклад, солону карамель або фундук. Глазур – це або вершковий крем, або збиті вершки. Більшість пекарів віддають перевагу масляному крему, тому що його не потрібно зберігати в холодильнику.

Поки бенто-торти лише з’явились на кондитерському ринку України і кількість кондитерів що випікають такі тортики низька. Як щодо вартості бенто-тортика, то в Києві за 300-350 г кондитерського виробу ви заплатите від 250 до 450 грн. Порівняно зі звичними нам тортиками це не є дешево, але ж як смачно!

Юлія Кишковська

Немає коментарів:

Дописати коментар