Интернет реклама УБС

18.11.21

Тисяча від президента. Пояснення, реакція в мережі та ефективність ідеї


Автор

Ксенія Дахно



15-го листопада президент України Володимир Зеленський , що повністю вакцинований проти Covid-19 українець отримає одну тисячу гривень через застосунок «Дія».

    «Це підтримка тих сфер, які постраждали від карантину більше за інших, а саме: це креативний, спортивний і транспортний сектори економіки. Програма працюватиме так: кожен, хто отримав два щеплення, зможе одержати одну тисячу гривень. Швидко й зручно – через додаток «Дія», – розповів Глава держави у відеозверненні до громадян України.

За ці кошти вакциновані українці зможуть придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр або купити квитки для мандрівок усередині країни – на внутрішні авіа- та залізничні рейси. Програма стартує 19 грудня. До кінця 2021 року на неї буде виділено близько 3 млрд грн і стільки ж – на початку 2022-го.

За словами Володимира Зеленського, тим вакцинованим громадянам, у яких немає смартфона і додатку «Дія», зокрема людям похилого віку, держава забезпечить альтернативну можливість отримати 1 тис. грн. Про неї буде повідомлено незабаром.

    Прессекретар президента Сергій Никифоров наголосив, що насамперед йдеться не про «тисячу за вакцинацію», а про масштабну програму з підтримки бізнесу, мовляв, влада не напряму дає гроші бізнесу, а видає гроші людям, підтримуючи їхнє рішення вакцинуватися. За його словами, перелік послуг сформували таким чином, щоб підтримати послуги, які найбільше, на думку влади, постраждали від пандемії коронавірусу і карантинних обмежень.

«Механізм виділення грошей ще проробляють, але вже зараз можна сказати, що це не готівка на руки. Це буде певний ваучер або сертифікат, або депозит – називайте? як хочете – на перелік товарів та послуг. Вичерпний список оголосимо найближчим часом, але узагальнено це культура, мандри та спорт. Тому є і третій плюс від програми – заохочення саме культурного та спортивного розвитку українців», – пояснив речник Зеленського 16 листопада у фейсбуці.

    17-го листопада прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про особливості отримання цих коштів:

1. Кошти в розмірі 1 тисячі гривень будуть виплачені на віртуальні платіжні картки через Дію.

2. Їх можна буде витратити на придбання квитків у кінотеатр, театр, на концерт, на заняття спортом та подорожі Україною потягом або літаком тощо.

3. Приблизно 6 тисяч суб'єктів бізнесу по всій країні зможуть взяти участь у програмі.

4. Програма запрацює з 19 грудня й діятиме цього року та до кінця наступного.

5. 3 млрд грн спрямовані на програму цього річ та ще 3 млрд грн - на початку наступного з можливим розширенням фінансування. Це окрема програма із загального фонду державного бюджету.

6. Жодних податків на цю 1000 гривень нараховуватися не буде. Ці кошти жодним чином не вплинуть на отримання субсидії.

    Реакції людей в Інтернеті


    В інтернеті почалися ширитися жарти , щодо цієї події.

 Деякі користувачі вже порівняли президента з Юлією Тимошенко:

Деякі запропонували новий дизайн тисячної купюри.

Деякі посміялися з антивакцинаторами та так званими чіпами.

Та не забули згадати радянську кінематографію. 


Чи спрацює ця ідея?

Експерти запевняють, що ця ідея , може зацікавити студентів та малозабезпечених людей,для яких це буде додатковий стимул, адже за ці кошти можна буде  придбати абонемент у спортзал або фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр ,купити квитки на літак або потяг для мандрівок всередині країни. І для якоїсь малозабезпеченої сім’ї , буде дуже добре , якщо вони зможуть купити квитки в кіно безкоштовно чи з’їздити в якесь місто для родичів , також безкоштовно. Так само , працює і з студентами у яких не завжди багато коштів, вони зможуть зекономити на розвагах. Та люди , які просто лінувалися робити вакцину, буде стимулом її зробити.

    Але інша справа пенсіонери. Пенсіонери – це найбільша зона ризику. Це найвразливіший суспільний прошарок до пандемії. Їх може ,не зацікавити фітнес-клуби фітнес-клуб чи виставковий центр .

    Гроші з державного бюджету, які виділяють на заохочення до вакцинації, мають такі обмеження на витрачання, які дозволять допомогти бізнесу, який саме постраждав через пандемію.


Немає коментарів:

Дописати коментар