Интернет реклама УБС

07.11.21

Український осінній книгопад

Настали вже ті прохолодні осінні вечори, коли хочеться закутатися у плед та пити ароматні гарячі напої. Така вона осіння атмосфера тепла і затишку. Майже як на картинках з Pinterest. Лиш для повної картини не вистачає книги. Звісно, іноземну літературу корисно й необхідно читати, але так само варто приділяти увагу українській літературі. Письменники потурбувалися про те, щоб Вам було, що почитати цієї осені. Ну а ми, в свою чергу, зібрали сезонні новинки від вітчизняних авторів в цій статті.

«Листи до Фроди». Олена Макарчук

Історії про кохання, дружбу та зради. Наче класичний сюжет, проте він тісно переплетений з війною на Сході України та окупацією Криму. Реальні історії розкривають те, як війна змінює всіх та все довкола себе.

Книжка складається з оповідань та справжніх листів до Фроди, що торкнуться усіх глибин людської душі. 


«Як перейти на українську» А.Мухарський, Є.Бєльська

Зовсім нещодавно в продажі з’явилася надкорисна книга «Як перейти на українську». Просто та доступно пояснюється важливість та необхідність спілкування українською мовою та як це пов’язано із самоідентифікацією на власних прикладах авторів.

І, звісно ж, книга містить практичні поради, щоб Ваш перехід на спілкування цією милозвучною та красивою мовою був комфортним, якісним та легким. Порад є аж сто, тому обов’язково знайдуться ті, що неодмінно Вам допоможуть. До речі, серед корисних і цікавих додатків є таблиця з правильним/неправильним вживанням слів, думки запрошених авторів, як то Ірина Фаріон тощо.

Гадаємо, осінь прекрасний час для того, аби удосконалити свою українську!


«Кримський інжир. Чаїр» Уп. Алім Алієв, Анастасія Левкова

Українці та кримські татари живуть пліч-о-пліч з давніх давен. Кожне слово в даній книзі пронизане особливою атмосферою та автентичністю  кримськотатарського народу. Згадується також історія пів острова, його видатні особи, буденні та незвичні ситуації.

Книга написана двома мовами дружніх народів, які мають змогу познайомитися із культурою та літературою один одного ближче.


«Як не стати овочем. Інструкція з виживання в інфопросторі.» Оксана Мороз

Книга розповість про всі маніпуляції в соціальних мережах на конкретних прикладах, навчить безпечно користуватися гаджетами та вберегти свої особисті дані. А ще допоможе перехитрити шахраїв та не попастися на їх гачок.

Після прочитання книги Оксани Мороз надурити в цифровому світі Вас буде не легко. До цього, можна ще й рідних навчити протистояти онлайн-маніпуляціям.


"Історії про життя 50 українців та українок» Булгакова Г. К., Курлович Т. В.

Книга, що зібрала 50 відомих в історії українців. Це ті люди, які зробили грандіозні відкриття, створили щось унікальне або іншим чином прославили Україну. Когось, можливо Ви вже знаєте, а з кимось доведеться познайомитися вперше. Однак це буде захоплююче, бо кожна сторінка прикрашена не лише неймовірними історіями, але й ілюстраціями.


«Дисиденти» Вахтанг Кіпіані

Ця книжка зібрала інтерв’ю реальних людей, яким довелося заплатили дорого за своє інакомовлення. Доповнюються історії блоком відеоінтерв’ю з дисидентами, сучасними політв’язнями та правозахисниками. Герої розповідають про своє життя, політичні переконання та ідеї; про те, чи може авторитарний режим змусити позбутися ідеалів та жаги до справедливості.


"Радуйся, жінко!» Мар’яна Савка

Книга співзасновниці та редакторки видавництва «Старого Лева» написала нову книгу «Радуйся, жінко!». Головною метою поезій є заклик до щастя. Оскільки ми часто не радіємо життю, хоча й маємо багато для цього приводів, - вважає авторка.

Тож, якщо Вам не вистачає радощів у житті спробуйте прочитати цю книгу.


"Нотатки з кухні «переписування історії»

Історик Володимир В’ятрович зібрав в одній книзі статті, колонки та інтерв’ю в яких ідеться про національну ідентичність, Голодомор, Помаранчеву революцію та Євромайдан. Там навіть присутні матеріали під грифом «цілком таємно», які одного дня стали доступними.

Книга допоможе сформувати власний погляд на українську історію та переосмислити певні речі, зокрема події недавнього минулого. 


Ангеліна Вовк


Немає коментарів:

Дописати коментар