Интернет реклама УБС

13.12.21

Все можливо, навіть з віком


Досить поширеними є стереотипи пов’язані з віком: «вік вже не той для такого», «таке робити не пасує в твоєму віці» і решта схожих фраз. Насправді, це все суб’єктивні думки людей. Якщо дійсно чогось хочеш – досягнеш будь-яким чином. Доказом цього є 104-річна Куттіяма Конті з Індії. 

Куттіяма - одна з 11 дітей сім’ї індійського штату Керала. Все своє життя мріяла навчатися у школі, однак на заваді стало раннє одруження, домогосподарство та відсутність грошей. З дитинства вона росла у бідності. Її братам довелося припинити навчання через брак коштів, а Куттіяма займалася хатніми справами, повідомляє hromadske.

У 16 років вийшла заміж і в подружжі народила 5 дітей. Свою молодість присвятила вихованню дітей. Проте, вже маючи внуків, досі не вміла ані читати, ані писати. Страшенно мріяла стати вчителькою. Тож палке бажання, вірність мрії та підтримка близьких допомогли втілити у життя заповітне.

34-річна сусідка Рехана Джон допомогла Куттіямі опанувати науку, навіть не зважаючи на вік, проблеми зі слухом та зором. Здатна учениця завжди ретельно готувалася до уроків: підручники, зошити, ручки та ласощі для викладачки. Старання не були марними, адже вже цього року Куттіяма склала іспит на 89 балів зі 100. Екзамен передбачав перевірку знань мови (зокрема іноземної), читання, письма та арифметики. Таким чином, вона стала найстаршою ученицею, що склала цей іспит.

Навіть Міністр освіти та праці штату Керала привітав жінку у Twitter: «Вік не є перешкодою, щоб увійти у світ знань. З великою повагою та любов’ю я бажаю Куттіямі та всім іншим новим учням всього найкращого».

Тож ніколи не вважайте, що не досягнете своєї цілі чи мрії через свій вік. Варто сильно захотіти, докласти зусиль і все обов’язково вийде. Так, можливо знадобиться більше часу, сил та терпіння, однак результати однозначно будуть виправдані! Не лише ви захоплюватиметесь і пишатиметеся собою, але й оточуючі також. Історія Куттіями Конті чудовий приклад для цього.


Ангеліна Вовк


Немає коментарів:

Дописати коментар