Интернет реклама УБС

20.12.21

Освіта, доступна кожному


Саморозвиток — важлива складова життя людини, і саме початок року — чудова можливість навчитись чогось нового. Отримання нового досвіду чи закріплення давно здобутих навичок не лише допомагає при пошуку роботи, а й формує нові нейронні зв’язки у мозку.

Завдяки розвитку технологій навчатися зараз можна у будь-який день та час, незалежно від фінансових можливостей та зайнятості. Через пандемію освіта змінилася, стала більш доступною, перейшовши з аудиторій університетів та коледжів до онлайн-режиму. Відомі навчальні заклади за допомогою різноманітних онлайн-платформ почали ділитися інформацією, лекціями та завданнями не лише зі своїми студентами, а й з усіма охочими прослухати курс.

Українські університети не відстають від світових та розробили онлайн-заняття і для українських освітніх платформ. Серед сотні курсів можна знайти як гуманітарні дисципліни, так і природничі, включаючи онлайн-виконання лабораторних робіт. Звісно, дивитися в мікроскоп значно цікавіше в лабораторії, але якісне фільмування теж вдало передає потрібну інформацію. Якщо ви не готові повертатися до університетського життя, але все життя мріяли вивчати біологію, такий курс точно буде вам до вподоби.

З міжнародних освітніх платформ одними з кращих є Coursera (coursera.org) та EdX (edx.org).

Coursera — компанія, що працює в галузі освіти та співпрацює з університетами з різних країн світу. Хоча більшість курсів викладаються англійською, українські субтитри допоможуть зрозуміти інформацію.

EdX — безплатна інтернет-платформа масових відкритих інтерактивних курсів, заснована Массачусетським технологічним інститутом і Гарвардським університетом.

Серед українських платформ варто згадати про Prometheus (prometheus.org.ua), ВУМ (vumonline.ua) та освітній хаб міста Києва (eduhub.in.ua).

Prometheus — український громадський проєкт масових відкритих онлайн-курсів. Метою створення платформи є надання безплатного онлайн-доступу до курсів університетського рівня всім охочим.

ГО «Відкритий Університет Майдану» (ВУМ) — освітній проєкт, дистанційна платформа громадянської освіти з рівним доступом до знань для кожного громадянина.

Освітній хаб міста Києва (eduhub) — територія нових можливостей для кожного, ресурс, де можна розвинути корисні навички для роботи, обрати професію мрії та увійти до когорти кращих фахівців країни. Навчаючись на платформі, ви гарантовано отримуєте сертифікат, що підтверджує знання та навички за кожним пройденим курсом.

Життя вимагає постійного руху і розвитку, не дозволяючи стояти на місці. Навчання допомагає розвиватися, опановувати нові навички та покращувати свої здібності.

То чому б не почати новий рік з отримання нового досвіду на освітній платформі в режимі онлайн?


Анастасія Рашевська



Немає коментарів:

Дописати коментар