Интернет реклама УБС

22.01.22

Найприємніші та найдешевші ліки - обійми


21 січня відзначається Міжнародний день обіймів. Не дарма рух, який лікує від пригніченого настрою і робить нас щасливішими отримав світове визнання та святкування. У цей день навіть незнайомці можуть підійти та обмінятися душевним теплом, гарним настроєм і зарядом позитиву.

Зародилося свято серед студентів у 70-тих роках ХХ століття. Існує думка, що це був своєрідний протест зростаючій напруженості у суспільстві. Такий незвичний, але мега позитивний та дружній протест підхопили по всьому світу. І ось, вже не перший десяток років, поширюється людська доброзичливість, чуйність, відкритість та дружелюбність через теплі обійми. 

Це чудовий спосіб підтримати людину, виразити свої емоції та почуття. Однак обійми – не лише приємна річ, але й корисна. В цей прекрасний день хочемо нагадати вам про причини чому варто обійматися частіше:

Нейтралізують дію кортизолу. Наш організм під час стресу виробляє гормон кортизол. Та під час навіть короткотривалих обіймів нейтралізується рівень шкідливого гормону за рахунок вироблення організмом дофаміну та серотоніну (гормони щастя).

Під час обіймів розслабляються м’язи. Ми почуваємо себе захищеними, у безпеці, тож організм заспокоюється та розслабляється.

«Любовні ліки». Обіймаючись, збільшується виробництво гормону окситоцину, який називають гормоном любові. Саме він допомагає позбутися відчуття самотності та гніву.

Допомагають підвищити самооцінку. Це пов’язано з тим, що відчується підтримка, необхідність та любов. Такі асоціації найчастіше тягнуться ще з дитинства.

Якщо страшно – обійміть. Адже це допоможе позбутися страху як тому хто обіймає, так і тому кого обіймають. Знову ж, обійми знижують тривогу, розслабляють та дарують відчуття захищеності.

Надзвичайно цінна інвестиція у стосунки. Обійми – процес, де немає переможця і переможеного. В результаті всі залишаються у виграшному положені. Закріпляється довіра між людьми, налаштовується емоційний контакт та порозуміння. Кожному з нас хочеться відчути себе важливим для когось, як важливі для нас. І зробити це простіше простого – обійнятися.

«Для виживання людині потрібно, щоб її обнімали 4 рази на день, 8 раз — для підтримки, і 12 — для особистого зростання та розвитку», - стверджує психолог Вірджинія Сатір. Однак, це той самий випадок, коли збільшення «дозування» абсолютно ніяк не зашкодить ні вам, ні оточуючим. Тож поспішіть обійняти близьких вам людей та відчути радість від їх присутності у житті.

Ангеліна Вовк

Немає коментарів:

Дописати коментар