Интернет реклама УБС

25.03.22

Саміт ЄС зобов’язався створити Трастовий фонд солідарності з Україною


Лідери ЄС на саміті погодили створення Трастового фонду солідарності з Україною і надавати підтримку у відбудові нашої держави.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у висновках саміту.

"Беручи до уваги руйнування та величезні втрати, завдані Україні внаслідок російської військової агресії, Європейський союз зобов’язується надавати підтримку українському уряду в його негайних потребах і, як тільки російський наступ припиниться, у відбудові демократичної України" - йдеться у документі.

З цією метою лідери ЄС погодилися створити Трастовий фонд солідарності з Україною та запросили своїх міжнародних партнерів до участі в ньому.

 Підготовку до створення фонду було вирішено почати без зволікання.

"Європейська Рада закликає своєчасно організувати міжнародну конференцію для збору фінансування в рамках Трастового фонду солідарності з Україною" - йдеться у висновках саміту.

Лідери ЄС також закликали Єврокомісію продовжувати надавати технічну допомогу, щоб допомогти Україні здійснити необхідні реформи.

Глава Євроради Шарль Мішель раніше розповів про плани створення Фонду солідарності з Україною для задоволення нагальних потреб українських громадян.

За планами, фонд у довгостроковій перспективі послужить основою для відновлення вільної та демократичної України після припинення бойових дій.

Партнери зможуть зробити свій вклад у фонд через міжнародну конференцію донорів.



Немає коментарів:

Дописати коментар