Интернет реклама УБС

22.04.22

Україна та ООН створили координаційну платформу для вирішення потреб держави в умовах війни


Україна та ООН створили «Національну Координаційну Платформу – Україна» для вирішення нагальних потреб держави в умовах війни з російською федерацією, повідомляє Арміяінформ

Установчі документи щодо запуску координаційно платформи підписали віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина та Кризовий координатор ООН в Україні, Спеціальний представник Генсекретаря ООН Амін Авад.

«Ця платформа дозволить уникнути дублювання зусиль, адже сьогодні Україна отримує підтримку від різних країн та організацій, які прагнуть допомогти нашій державі, – сказала Ольга Стефанішина. – Ми також очікуємо на збільшення гуманітарної допомоги від ООН, оскільки понад 13 мільйонів громадян потребують термінової гуманітарної допомоги по всій країні. Крім того, збройна агресія росії продовжується і потреби у гуманітарній допомозі зростатимуть. Розраховуємо, що постійний контакт між ООН та урядом дозволить краще скоординувати нашу діяльність».

Під час засідання представники українських міністерств та системи ООН обговорили координацію щодо розмінування деокупованих територій України. Майже 300 тисяч квадратних кілометрів території може потребувати гуманітарного розмінування.

Окрему увагу під час засідання координаційна платформа приділила питанням житла та реконструкції пошкоджених об’єктів. Представники уряду проінформували про поточну роботу у цьому напрямі (програма «Прихисток» та мобільні містечка). В ООН розповіли про мобілізацію ресурсів для ремонту пошкоджених будівель.


Немає коментарів:

Дописати коментар